Αρχική Επιλεγμένα ΟΣΕΘ: 100% απορρόφηση κονδυλίων ευρωπαϊκού προγράμματος για τα ΣΒΑΚ

ΟΣΕΘ: 100% απορρόφηση κονδυλίων ευρωπαϊκού προγράμματος για τα ΣΒΑΚ

0
SUMPS UP
Διαφήμιση

Την απορρόφηση κονδυλίων στο 100% από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SUMPs-Up πέτυχε ο ΟΣΕΘ, εκπροσωπώντας τη χώρα μας. Το πρόγραμμα αυτό, αφορά την επιτάχυνση της αφομοίωσης των Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Στο έργο SUMPs-Up, το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020, συμμετείχαν επτά πόλεις – εταίροι από Γαλλία, Βουλγαρία, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία και η Θεσσαλονίκη.

Σε δημόσια διαβούλευση ο καταστατικός χάρτης των ΣΒΑΚ

SUMPS UPΤο πρόγραμμα αποτελεί την ευρωπαϊκή πλατφόρμα των τοπικών αρχών και φορέων που δραστηριοποιούνται στην εφαρμογή και διάδοση των ΣΒΑΚ. Άλλωστε, έχει τεθεί και βρίσκεται σήμερα σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ένας πλήρης «καταστατικός χάρτης», που αφού θεσμοθετηθεί, θα ρυθμίσει ορθολογικά το πλαίσιο εκπόνησης, έγκρισης και υλοποίησης των ΣΒΑΚ στις ελληνικές πόλεις.

Η ομάδα έργου του ΟΣΕΘ υλοποίησε όλες τις σχετικές με το έργο υποχρεώσεις, ανάμεσα στις οποίες ήταν, ενδεικτικά, η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη του πρώτου εργαστηρίου εκπαίδευσης πόλεων, στο οποίο συμμετείχαν 17 πόλεις από Ευρώπη και Ελλάδα

Ποιότητα ζωής ως προτεραιότητα για μια βιώσιμη πόλη

«Τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αποτελούν τα πλάνα που ικανοποιούν τις ανάγκες κινητικότητας των ανθρώπων και των επιχειρήσεων στις πόλεις και πέριξ αυτών, διασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής ως προτεραιότητα για μια βιώσιμη πόλη», τονίζει ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης.

«Το κυκλοφοριακό και η παροχή ποιοτικού έργου από τη δημόσια  συγκοινωνία είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα και γι’ αυτό είναι αναγκαία η ανάληψη δράσης στη διαμόρφωση πολιτικών και την εφαρμογή μέτρων ενίσχυσης των δημόσιων συγκοινωνιών, της κινητικότητας με ασφάλεια και της ευαισθητοποίησης των πολιτών. Με τη συμμετοχή του ΟΣΕΘ στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SUMPs-Up, καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε Δήμους να εκπονήσουν το δικό τους ΣΒΑΚ», υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας. 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here