Αρχική COVID-19 Β. Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν άνοιξαν τα σχολεία – Η πίεση στις ΜΕΘ...

Β. Παπαευαγγέλου: Γιατί δεν άνοιξαν τα σχολεία – Η πίεση στις ΜΕΘ παραμένει

0
σχολεία κορονοϊός
Διαφήμιση

Πάρα την μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας, κάποιες περιοχές εξακολουθούν να βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση. “Υπάρχει μείωση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά η πίεση εξακολουθεί να μένει υψηλή λόγο της πληρότητας των ΜΕΘ”, υπογράμμισε η Βάνα Παπαευαγγέλου, Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατά την σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας. Στη συνέχεια της ενημέρωσης η Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στους λόγους που δεν άνοιξαν τα σχολεία.

Γιατί δεν άνοιξαν τα σχολεία

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης αναφέρθηκε στους λόγους που η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατέληξε στην απόφαση να μην δώσει έγκρισή για το άνοιγμα των σχολείων.

Αρχικά, θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος η αύξηση κινητικότητας με το άνοιγμα των σχολείων να δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα, καθώς η κατάσταση των ΜΕΘ δεν έχει την επιθυμητή βελτίωση. “Η κατάσταση των ΜΕΘ, δυστυχώς δεν βελτιώθηκε όπως θα θέλαμε. Η αύξηση της κινητικότητας με το άνοιγμα των σχολείων, θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα στις ΜΕΘ και να αποτελέσει επίσης κίνδυνο για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια.

Επιπλέον, θεωρήθηκε ανώφελο να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για μία εβδομάδα, εφόσον αμέσως μετά θα ξεκινούσαν οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές. “Ίσως να ήταν απλά μια αναστάτωση για τα παιδιά και δεν θα υπήρχε όφελος να ανοίξουν τα σχολεία για μία εβδομάδα,” δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στη συνέχεια η Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι παρόλο που η τηλεκπαίδευση λειτουργεί καλά, τίποτα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την δια ζώσης μάθηση, όπου η επαφή με τον δάσκαλο και τα υπόλοιπα παιδιά είναι σημαντική για την ψυχική και σωματική υγεία των μαθητών.

Το άνοιγμα των σχολείων αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και η Παπαευγγέλου μίλησε για επαναλειτουργία τους μετά την γιορτή των Φώτων.

 

Διαφήμιση