Αρχική COVID-19 Τελικές προετοιμασίες στην Αγγλία για την έναρξη εμβολιασμών

Τελικές προετοιμασίες στην Αγγλία για την έναρξη εμβολιασμών

0
NHS ΑΓΓΛΙΑ
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αύριο, Τρίτη εκτός απροόπτου ξεκινά στην Αγγλία, ο εμβολιασμός κατά του Κορονοϊού με το εμβόλιο της Pfizer /Biontech. O εμβολιασμός σε πρώτη φάση θα διενεργείται σε 50 νοσοκομεία της χώρας και θα αφορά τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες, σύμφωνα και με το στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. 

Η Σκωτία , η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία θα ξεκινήσουν επίσης τα προγράμματα εμβολιασμού τους από νοσοκομεία την Τρίτη.

Η χώρα έχει παραγγείλει 40 εκατ. δόσεις

Περίπου 800.000 δόσεις του εμβολίου αναμένεται να είναι διαθέσιμες στο Ηνωμένο Βασίλειο από αυτή την εβδομάδα. Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει παραγγείλει συνολικά 40 εκατομμύρια δόσεις – αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατομμυρίων ατόμων, με δύο δόσεις στο καθένα, σε απόσταση 21 ημερών.

Τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας

Η Δρ June Raine, διευθύνουσα σύμβουλος της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA), δήλωσε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν «πραγματική εμπιστοσύνη» στο εμβόλιο, προσθέτοντας: «Τηρούνται τα υψηλότερα πρότυπα ελέγχου, ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και ποιότητας κατά τα διεθνή πρότυπα. “

Η NHS England λέει ότι καθώς φθάνουν περισσότερες δόσεις του εμβολίου, θα δημιουργηθούν περισσότεροι κόμβοι.

Σε θέση μάχης, εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας

Χιλιάδες γιατροί και προσωπικό πρωτοβάθμιας φροντίδας είναι σε ετοιμότητα για να κάνουν εμβολιασμούς τις επόμενες ημέρες, ακολουθούμενο από ένα σχέδιο για μαζική διανομή σε φαρμακεία, αθλητικούς χώρους και συνεδριακά κέντρα.

Επειδή το εμβόλιο Pfizer πρέπει να αποθηκευτεί και να μετακινηθεί προσεκτικά, κάθε δοχείο ελέγχεται για να διασφαλιστεί ότι τα φιαλίδια εμβολίου που έχουν φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι σε άριστη κατάσταση.

Κάθε κουτί περιέχει πέντε συσκευασίες των 975 δόσεων και θα χωριστούν σε μικρότερα πακέτα για να διανεμηθούν σε όλη τη χώρα και να ξεπαγώσουν.

Διαφήμιση