Αρχική COVID-19 Την Παρασκευή η οριστική απόφαση για lockdown, με ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

Την Παρασκευή η οριστική απόφαση για lockdown, με ανακοινώσεις του πρωθυπουργού

0
κορονοϊός χριστούγεννα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο οριστικός “χάρτης” για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά θα είναι έτοιμος στα τέλη της εβδομάδας.
Την ερχόμενη Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τι “μέλλει γενεσθαι”, με το lockdown.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν μετά την καθιερωμένη τηλεδιάσκεψη του με τους λοιμωξιολόγους. Όπου εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις για το lockdown.
Στην τηλεδιάσκεψη θα αναλυθούν όλα τα δεδομένα. Καθώς και οι προβλέψεις για το επόμενο διάστημα. Και βάση αυτών θα ληφθούν οι αποφάσεις.
Για για το αν θα αρθεί το lockdown ή αν θα πάρει παράταση, για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα γίνει με την εστίαση και τα μαγαζιά.

Παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία αφήνουν μία “χαραμάδα” αισιοδοξίας, η κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα προσεκτική.

Ήδη οι πληροφορίες θέλουν το lockdown να διαρκεί ως τις 14 Δεκεμβρίου. Το άνοιγμα των σχολείων φαίνεται να διχάζει τους λοιμωξιολόγους. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ξεκάθαρη εισήγηση.

Χ. Γώγος: “Πιθανόν είναι να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια μετά τις γιορτές”.

Ωστόσο για άνοιγμα των σχολείων, μετά τις γιορτές κάνει λόγο ο καθηγητής παθολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ “ακόμα η επιτροπή δεν έχει πάρει τις οριστικές αποφάσεις. Οπότε είναι πρόωρο να λέμε το τι θα γίνει. Με τα έως τώρα δεδομένα το πιο πιθανόν είναι να ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια μετά τις γιορτές“.

“Τα δεδομένα θα δείξου”, λέει ο Στέλιος Πέτσας

Η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξουν συγκεκριμένοι τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας πριν από τα Χριστούγεννα, δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός Στέλιος Πέτσας.

Υπογραμμίζοντας πως “τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει αυτό” και ότι οι ημερομηνίες δεν βοηθούν. Αποφεύγοντας έτσι να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, “δεν υπάρχει εισήγηση για άνοιγμα σε διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες”.

Παραδέχτηκε, πάντως, ότι το άνοιγμα της εστίασης αποτελεί “δύσκολη εξίσωση”. Και επιβεβαίωσε πως υπό διερεύνηση αυτή τη στιγμή είναι μόνο το άνοιγμα των εστιατορίων και όχι της νυχτερινής διασκέδασης.

Διαφήμιση