Αρχική COVID-19 Ραντεβού για εμβόλιο μέσω φαρμακείων- Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

Ραντεβού για εμβόλιο μέσω φαρμακείων- Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

0
κορονοϊός θεσσαλονίκη
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ραντεβού στο φαρμακείο της γειτονιάς για το εμβόλιο COVID-19. Έτσι θα εμβολιαστούν όσοι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψηφιακή πλατφόρμα για το εμβόλιο.

Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η άυλη συνταγογράφηση στην οποία έχουν καταχωρηθεί 850.000 ασφαλισμένοι είναι μόνο ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει η Πολιτεία για το ραντεβού των ασφαλισμένων.

Μέσω αυτής θα κλειστούν τα ραντεβού προκαταβολικά. Και όσοι δεν συμφωνούν με το “αυτόματο” ραντεβού για το εμβόλιο, θα μπορούν να το αλλάξουν. Είτε μέσω πλατφόρμας είτε σε κάποια φυσικά σημεία, όπως τα φαρμακεία τα ΚΕΠ και άλλα.

μάσκες κορονοϊός

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος στην εθνική προσπάθεια για τον εμβολιασμό κατά της COVID – 19.

Οι φαρμακοποιοί αποδέχθηκαν την πρόταση του υπουργείου Υγείας να στηρίξουν το εγχείρημα του «Εθνικού εμβολιασμού».

Με την έλευση των εμβολίων κατά του κορονοϊού στη χώρα μας,

1. Τα Φαρμακεία μετατρέπονται σε κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής για τους πολίτες αναφορικά με την ασφάλεια και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

2. Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στο φαρμακείο και με την πληκτρολόγηση του ΑΜΚΑ από τον φαρμακοποιό, θα εκτυπώνεται το έντυπο με τον ορισμό του εμβολιαστικού κέντρου, με τις ώρες και τις ημερομηνίες που θα εμβολιαστεί και για τις δυο δόσεις

3. θα υπάρχει η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολίων και από τα φαρμακεία σε δεύτερο στάδιο, για τα εμβόλια τα οποία δεν θα απαιτούν ειδικές συνθήκες φύλαξης (-70 C).

«Σε ένα τόσο σημαντικό εγχείρημα για τη Δημόσια Υγεία, οι φαρμακοποιοί που από την πρώτη στιγμή βρίσκονται νύχτα και μέρα στο πλευρό των συμπολιτών μας, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ κος Απόστολος Βαλτάς.

«Είμαστε στο πλευρό των πρεσβευτών του εμβολιασμού και όχι των αρνητών, ώστε η πατρίδα μας να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο και να επιστρέψει γρήγορα στην κανονικότητα. Παράλληλα εμείς οι φαρμακοποιοί οικοδομούμε με σταθερές θεσμικές κατακτήσεις το μέλλον του φαρμακευτικού επαγγέλματος και της επιστήμης μας στην υπηρεσία των συμπολιτών μας»

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης και επικαιροποίησης των γνώσεων των φαρμακοποιών σχετικά με τον επικείμενο εμβολιασμό από το Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών (ΙΔΕΕΑΦ) του ΠΦΣ μέσω του οποίου έχουν γίνει εκατοντάδες εκπαιδευτικά σεμινάρια.

“Κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά”, λέει ο Ν. Σύψας

Εν’ αναμονή του εμβολίου, εντείνονται οι ανησυχίες των ειδικών για το άνοιγμα των καταστημάτων. Αλλά και για το πως και με ποιους θα περάσουμε τις γιορτές.

Αν τα πράγματα ξεφύγουν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν αποκλείεται να ξαναζήσουμε lockdown.

Αυτό ξεκαθάρισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Και προτείνει οι πολίτες να μην κάνουν ρεβεγιόν με άλλα άτομα.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στη πολύ αργή αποκλιμάκωση του covid-19 στη χώρα μας

«Θα ζοριστούμε τον Ιανουάριο» είπε χαρακτηριστικά. Και κάλεσε την Εκκλησία να «σταθεί στο ύψος της» και να μη βάλει σε κίνδυνο τους πιστούς.

Όπως τόνισε «τα δύσκολα δεν πέρασαν ακόμη», καθώς όσον αφορά τις νοσηλείες και τους αθανάτους η αποκλιμάκωση είναι πιο αργή.

Ιδιαίτερα ανησυχητικός είναι ο κ. Σύψας, σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς έστω και με το click away. Τονίζοντας πως σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά. Υπενθύμισε δε ότι το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας.

 

Διαφήμιση