Αρχική Μεταφορές Πρωτοχρονιά: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ταξί – Τα τελευταία δρομολόγια σε ΗΣΑΠ,...

Πρωτοχρονιά: Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ταξί – Τα τελευταία δρομολόγια σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ την παραμονή

0
Νίκαια Μετρό
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αυστηρούς και καθολικούς ελέγχους την παραμονή και την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, για να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων προανήγγειλε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε τη ζωή των ανθρώπων».

Ερωτηθείς για την κυκλοφορία μετά τις 22:00 αύριο, ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί όπως και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ταξί

Χωρίς όριο ατόμων η κυκλοφορία των ταξί στη χώρα μας από σήμερα 31 Δεκεμβρίου παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Beat, σήμερα αλλά και την Παρασκευή αίρεται το όριο των δύο ατόμων εντός των οχημάτων.

“Για πιο άνετες μετακινήσεις, τονίζει η εταιρεία παραμονή Πρωτοχρονιάς και ανήμερα δε θα ισχύει το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, σε διαδρομές προς και από γιορτινές συναθροίσεις και οικογενειακά τραπέζια”.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Θεόδωρος Χρονόπουλος, είχε πει για τις ημέρες των Χριστουγέννων ότι εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν έως τέσσερα άτομα – μέλη της ίδιας οικογένειας – δεν θα βεβαιώνεται παράβαση.
Ίδιος θα είναι ο επιτρεπόμενος αριθμός και στα ταξί (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού).

Απαγόρευση Κυκλοφορία - Έλεγχοι
ΠΡΕΒΕΖΑ-ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΚΟΠΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ (EUROKINSSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ)

Ο κωδικός για το ρεβεγιόν

Για την μετακίνηση όλοι θα πρέπει να στείλουν μήνυμα στο 13033 για να πάνε στο ρεβεγιόν.

Θα πρέπει να στείλουν SMS με τον κωδικό 6. Μάλιστα, τον ίδιο κωδικό θα πρέπει να στείλουν και μετά την αποχώρηση από τους από το σπίτι στο οποίο θα γιορτάσουν.

Υπογραμμίζεται πως η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 22:00 και 05:00 παραμένει σε ισχύ, χωρίς καμία αλλαγή, και αυτές τις ώρες θα επιτρέπονται μόνο συγκεκριμένες μετακινήσεις.

ΜΕΤΡΟ ΟΜΟΝΟΙΑ

Τι ώρα σταματούν τα δρομολόγια σε ΗΣΑΠ, Μετρό, Τραμ την παραμονή Πρωτοχρονιάς

Σήμερα Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, το βράδυ οι τελευταίοι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ καθώς και τα δρομολόγια του Τραμ, θα αναχωρήσουν ως εξής:

Τελευταία δρομολόγια του Μετρό-ΗΣΑΠ Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ): Από Πειραιά προς Κηφισιά στις 22.20. Από Κηφισιά προς Πειραιά στις 22.20.

ησαπ

Γραμμή 2: Από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 22.43, από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 22.38.

Γραμμή 3: Από Νίκαια προς Αεροδρόμιο στις 22.01, από Νίκαια προς Πλακεντία στις 22.41. Από Αεροδρόμιο προς Νίκαια στις 22.02 και από Πλακεντία προς Νίκαια στις 22.42.

μετρο

Τελευταία δρομολόγια Τραμ Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Από Σύνταγμα προς Βούλα στις 21.58 και από Σύνταγμα έως Άγιο Κοσμά στις 22.34.
Από Βούλα προς Σύνταγμα στις 21.27 και από Βούλα προς Άγιο Αλέξανδρο στις 23.04.

τραμ

Διαφήμιση