Αρχική Μεταφορές Πως θα τυπώσετε το δωρεάν σήμα στάθμευσης ηλεκτροκίνητου οχήματος

Πως θα τυπώσετε το δωρεάν σήμα στάθμευσης ηλεκτροκίνητου οχήματος

0
οχήματα
EUROKINISSI
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Από μεθαύριο 1η Ιανουαρίου με “ένα κλικ” θα εκτυπώνουν οι κάτοχοι ηλεκτροκίνητων οχημάτων μηδενικών ή χαμηλών ρύπων το δωρεάν σήμα στάθμευσης, μέσω gov.gr.

Την δυνατότητα εύκολης και γρήγορης ηλεκτρονικής έκδοσης δωρεάν σήματος στάθμευσης στα αστικά κέντρα, δίνει κοινή απόφαση.
Αυτή υπέγραψαν ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υφυπουργοί Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος και Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

IMG 20201230 WA0001

Η δωρεάν στάθμευση για ηλεκτροκίνητα οχήματα σε θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης των δήμων για την περίοδο 1.1.2021-31.12.2022, αποτελεί κίνητρο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης που θεσπίστηκε με τον Ν. 4710/2020 του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαίωμα να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση του ειδικού σήματος έχουν οι κάτοχοι είτε αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, είτε ηλεκτρικών υβριδικών οχημάτων εξωτερικής φόρτισης με εκπομπές ρύπων έως 50 γρ. CO2/χλμ.

Η εκτύπωση του ειδικού σήματος, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού σχήματος, είναι εξαιρετικά απλή.

Διαδικασία ηλεκτρονικής έκδοσης δωρεάν σήματος στάθμευσης

Οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή είτε μέσω του gov.gr ακολουθώντας τη «διαδρομή»:

Πολίτης και Καθημερινότητα- Περιβάλλον και Ποιότητα ζωής – Ηλεκτροκίνηση – Σήμα δωρεάν στάθμευσης ηλεκτροκίνητων οχημάτων ή απευθείας μέσω του συνδέσμου https://electric-vehicles.services.gov.gr.

Οι δικαιούχοι πιστοποιούνται αρχικά με τους κωδικούς Taxisnet, ενώ ακολούθως εισάγουν τον Αριθμό Πινακίδων Κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του κύριου ή/και κατόχου. 

Πρόστιμα για ψευδείς δηλώσεις

Αρμόδιο όργανο για τον έλεγχο της ύπαρξης και της εγκυρότητας του ειδικού σήματος είναι η Δημοτική Αστυνομία.

Εάν κατά τη διενέργεια ελέγχου διαπιστωθεί ότι τα στοιχεία του οχήματος δεν ταυτίζονται με τα δεδομένα που τηρούνται στο Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τότε η Δημοτική Αστυνομία βεβαιώνει παράβαση για παράνομη στάθμευση.

Όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστό ή παραποιημένο ειδικό σήμα ή να κάνει χρήση αυτού, τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιαμορφώνεται το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις μονάδες αποθήκευσης ενέργειας
Επόμενο άρθροΤο 2020 φεύγει με φυσικές καταστροφές σε Κροατία και Νορβηγία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ