Αρχική COVID-19 Ποιες είναι οι θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη νόσο COVID-19

Ποιες είναι οι θεραπευτικές προσεγγίσεις για τη νόσο COVID-19

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μολονότι όλος ο πλανήτης αναμένει τα πολυπόθητα εμβόλια για την καταπολέμηση του COVID-19, οι ειδικοί επισημαίνουν θα χρειαστεί χρόνος για να αποκτήσει όλος ο κόσμος την ανοσία που πρέπει.

Έως τότε λοιπόν η αντιμετώπιση του COVID-19 απαιτεί ποικίλες προσεγγίσεις, οι οποίες μπορεί να είναι διαφορετικές ανάλογα με τα στάδια εξέλιξης της νόσου.

κορονοϊός εμβόλιο

Η διαδικασία του εμβολιασμού

Το εμβόλιο χορηγείται πριν από τη μόλυνση σε υγιές άτομο. Πριν από τη μόλυνση με τον SARS-CoV-2, μία ουσία που μοιάζει με τον ιό εισάγεται στο σώμα για να διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα και να αναπτύξει τα δικά του αντισώματα κατά του ιού (συχνά μία αδρανοποιημένη μορφή ή τμήματα του πραγματικού ιού).

Μία διαδικασία γνωστή ως ενεργή ανοσοποίηση. Αυτή η «διέγερση» του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να το βοηθήσει στην αναγνώριση και την καλύτερη ανταπόκριση του αργότερα όταν το άτομο μολυνθεί από τον ιό.

Τι γνωρίζουμε για τα εξουδετερωτικά αντισώματα

Χορηγούνται σε άτομα που έχουν διαγνωστεί πρόσφατα με μέτρια έως σοβαρή νόσο με COVID-19.

Αυτά τα αντισώματα είναι σχεδιασμένα να επιτίθενται κατευθείαν στον ιό, εξουδετερώνοντας την επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

Συνδέονται στον ιό και τον εμποδίζουν να αναπαραχθεί και να εξαπλωθεί στο σώμα. Τα αντισώματα επίσης βοηθούν στην απομάκρυνση του ιού από το σώμα.

Αυτή είναι μια θεραπεία που είναι πιο αποτελεσματική εάν χορηγηθεί πριν ο ασθενής εμφανίσει σοβαρά συμπτώματα.

Πλάσμα από ασθενείς που έχουν αναρρώσει

Χορηγείται σε νοσηλευόμενο ασθενή. Η θεραπεία με πλάσμα προέρχεται από ασθενείς που νόσησαν από τη νόσο COVID-19 και ανάρρωσαν χωρίς ιατρική παρέμβαση.

Το πλάσμα των ασθενών αυτών συλλέγετε σε μία προσπάθεια να βρεθούν αντισώματα που μπορούν να εξουδετερώσουν τον ιό σε νέους ασθενείς, παρόμοια με τα εξουδετερωτικά αντισώματα.

κορονοϊός Ιταλία

Αντι-ιικοί παράγοντες

Χορηγούνται σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Μετά την είσοδο του SARS-CoV-2 και τη μόλυνση των κυττάρων, τα αντιιικά φάρμακα μπορεί να αποτρέψουν την αναπαραγωγή και την εξάπλωση του ιού.

Η διακοπή ή η επιβράδυνση της ανάπτυξης των ιών μπορεί να επιτρέψει στο ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να απομακρύνει τον ιό και να μειώσει τη βαρύτητα των συμπτωμάτων.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Λαμβάνονται από νοσηλευόμενους ασθενείς. Στη νόσο COVID-19, η αυξημένη σοβαρότητα της νόσου μπορεί να σχετίζεται με μία υπερφλεγμονώδη κατάσταση.

Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορεί να μειώσουν την υπερβολική φλεγμονώδη ανταπόκριση και τις επιπλοκές που αυτή μπορεί να προκαλέσει.

Διαφήμιση