Αρχική Υγεία - Διατροφή Ποια παγκόσμια εμβόλια δεν κατάφερε να «παγώσει» ο κορονοϊός

Ποια παγκόσμια εμβόλια δεν κατάφερε να «παγώσει» ο κορονοϊός

0
εμβόλια
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Μολονότι, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην παρούσα φάση εστιάζεται στα υποψήφια εμβόλια για τον COVID-19 οι φαρμακοβιομηχανίες όπως φαίνεται δεν έχουν παραιτηθεί από τα υπόλοιπα ερευνητικά τους προγράμματα.

Ο κατάλογος των εμβολίων (εκτός Covid-19) περιλαμβάνει φάρμακα για ασθένειες που δεν έχουν καθόλου εμβόλια, όπως ο αναπνευστικός ιός (RSV) και το C. 

Αλλά και το Difficile -είναι ένα βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που κυμαίνονται από διάρροια έως απειλητική για τη ζωή φλεγμονή του παχέος εντέρου- καθώς και συνδυαστικά εμβόλια, όπως μηνιγγίτιδας και πνευμονιόκοκκου, προκειμένου να καλυφθεί μια ευρύτερη λίστα οροτύπων.

Στη λίστα περιλαμβάνεται και ένα νέο εμβόλιο για την καταπολέμηση του HIV. Ένα πεδίο που εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο αλλά χωρίς επιτυχία.

Δύο νέα εμβόλια για την γρίπη

Γρίπη, ΕμβόλιοΜολονότι, τα περισσότερα από τα εμβόλια αναπτύσσονται από πολυεθνικούς κολοσσούς, δύο εμβόλια για την γρίπη που βρίσκονται στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών ανήκουν σε μικρότερες εταιρείες την BiondVax και Novavax

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, εμβόλια κυτταρομεγαλοϊού από τη Merck & Co., τη Fortress Biotech, τη Hookipa και τη Moderna βρίσκονται σε δοκιμή φάσης 2, ενώ η τελευταία δήλωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει μια μελέτη φάσης 3 το επόμενο έτος.

Για την καταπολέμηση της ασθένειας RSV εργάζονται οι GlaxoSmithKline, J&J και Bavarian Nordic . Επίσης η GeoVax αναπτύσσει εμβόλιο για τον HIV , ενώ η Valneva εργάζεται σε μια φάση 2 για την καταπολέμηση της ασθένειας C. diff. Επιπλέον, νέα εμβόλια για τον Ebola από τη Merck και την Johnson & Johnson κέρδισαν πρόσφατα κανονιστικές εγκρίσεις, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην καταπολέμηση αυτής της ασθένειας.

Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων που βρίσκονται σε εξέλιξη

Pfizer, 20-δύναμο πνευμονιόκοκκου
Merck, 15-δύναμο πνευμονιόκοκκου
Pfizer, RSV
Novavax, RSV
Pfizer, Μηνιγγιτιδοκοκκικές λοιμώξεις (σε άνδρες)
GlaxoSmithKline Μηνιγγιτιδοκοκκικές λοιμώξεις (σε άνδρες)
Johnson & Johnson, HIV
Takeda, πυρετός του δάγκειου πυρετού
Pfizer, C. diff
BiondVax, γρίπη
Novavax, γρίπη.

Πηγές: fiercepharma

Διαφήμιση