Αρχική Ευζωία Πεζοπορικός και ποδηλατικός τουρισμός, ο στόχος του δήμου Σκοπέλου

Πεζοπορικός και ποδηλατικός τουρισμός, ο στόχος του δήμου Σκοπέλου

0
πεζοπορία
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Στροφή στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού κάνει ο δήμος Σκοπέλου. Και προχωρά στην υλοποίηση νέων πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών.

Εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 θα ολοκληρωθεί μελέτη για το έργο σηματοδότησης και βελτίωσης της πρόσβασης, σε περιπατητικές διαδρομές.
Το συνολικό μήκος των διαδρομών θα αγγίζει περίπου τα 100 χλμ.

Οι νέες διαδρομές

Οι νέες διαδρομές θα διασχίζουν ένα μεγάλο μέρος του νησιού. Και θα συνδυάζουν, χωριά, μοναστήρια, φυσικές γωνιές, εκκλησάκια, αγροτικά τοπία, δάση, ακτογραμμή προστατευμένης περιοχής του δικτύου NATURA 2000, δημοφιλή μέρη αλλά και καλά κρυμμένα μυστικά.

Καρδίτσα - Ποδηλασία

Οδήγηση με ποδήλατα

Η Σκόπελος, αποτελεί ένα νησί με έντονο ορεινό ανάγλυφο. Ως εκ τούτου είναι ιδανικός προορισμός για την απόλαυση της εμπειρίας της οδήγησης με ποδήλατα βουνού (mountain bike).

Προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζεται η υλοποίηση τεσσάρων νέων διαδρομών ορεινής ποδηλασίας.

Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα σε όλες τις ηλικίες χωρίς περιορισμούς, ώστε οικογένειες, παρέες και άτομα με μικρή ή μεγάλη εμπειρία, να μπορούν να απολαύσουν την ορεινή ποδηλασία στο πανέμορφο τερέν της Σκοπέλου που συνδυάζει κάθε βαθμό δυσκολίας.

Καταγραφή ποδηλατικών διαδρομών

Η τρίτη δράση περιλαμβάνει την καταγραφή ποδηλατικών διαδρομών ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί ομάδα στη δημοφιλή  αθλητική εφαρμογή STRAVA.

Διαφήμιση