Αρχική Περιβάλλον Παράταση υποβολής προτάσεων για τις «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»

Παράταση υποβολής προτάσεων για τις «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων»

0
BIOMHXANIKA APOBLHTA
Διαφήμιση

Παράταση έως τις 28 Δεκεμβρίου 2020, έλαβε η υποβολή προτάσεων για τη δράση με τίτλο «Περιβαλλοντικές Υποδομές: Ενίσχυση Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Αποβλήτων» που έχει προκηρύξει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη, μετά από συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η δράση αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων που προωθούν την κυκλική οικονομία και περιλαμβάνει αξιοποίηση βιομηχανικών υγρών και στερεών αποβλήτων με σκοπό την επαναχρησιμοποίησή τους στην παραγωγική διαδικασία.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός για κάθε δράση κυμαίνεται από  400.000 ευρώ έως 3.000.000 ευρώ. Το ποσοστό χρηματοδότησης κυμαίνεται από 20 έως 55% ανάλογα με την Περιφέρεια Υλοποίησης της δράσης, την κατηγορία των δαπανών και το μέγεθος της επιχείρησης. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερα για τη Δράση μπορείτε βρείτε εδώ

Διαφήμιση