Αρχική Μεταφορές Οι πράσινες μεταφορές θα προσπεράσουν τα αυτοκίνητα στις πόλεις έως το 2030

Οι πράσινες μεταφορές θα προσπεράσουν τα αυτοκίνητα στις πόλεις έως το 2030

0
Το Αγρίνιο αποκτά 81 ηλεκτρικά ποδήλατα
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Οι πράσινες μεταφορές είναι ο στόχος για το 2030. Τα ταξίδια με ιδιωτικό αυτοκίνητο θα μειωθούν κατά 10% κατά μέσο όρο έως τότε, για να καλύψουν λιγότερο από το ήμισυ όλων των ταξιδιών στην πόλη.

Παράλληλα οι δημόσιες συγκοινωνίες, το περπάτημα και το ποδήλατο θα αυξηθούν σε δημοτικότητα, σύμφωνα με τη μελέτη της Kantrar Mobility Futures.

Πάνω από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε πόλεις. Και αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε σχεδόν 70% έως το 2050, δημιουργώντας αυξανόμενη πίεση.

Πολλές τοπικές αρχές που καταπολεμούν την ατμοσφαιρική ρύπανση προσπαθούν να αποθαρρύνουν τα ταξίδια ιδιωτικών αυτοκινήτων.

Η έκρηξη σε προγράμματα κοινής χρήσης ποδηλάτων και ηλεκτρικά μικρά οχήματα δίνουν στους κατοίκους νέους τρόπους να μετακινηθούν.

Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας
Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας -Ποδήλατα

Τα ταξίδια με ιδιωτικό αυτοκίνητο αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος σχεδόν το ήμισυ όλων των ταξιδιών που πραγματοποιούνται σε μεγάλες πόλεις. Στόχος, είναι να μειωθούν στο 46% έως το 2030.
Αυτό επισημαίνουν ερευνητές που έλεγξαν περισσότερους από 200.000 κατοίκους σε πόλεις από τη Νέα Υόρκη έως το Ναϊρόμπι.

Τα ταξίδια που πραγματοποιούνται με τη δημόσια συγκοινωνία, το ποδήλατο ή με τα πόδια θα αυξηθούν. Και θα φτάσουν το 49% των ταξιδιών στην πόλη κατά την ίδια περίοδο. Δημιουργώντας ένα παγκόσμιο «σημείο αιχμής» προς βιώσιμα ταξίδια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Μεγάλο μέρος της αλλαγής οφείλεται στους νέους που υιοθετούν τους καινούργιους τρόπους μετακίνησης.

Περίπου το 40% των ανθρώπων παγκοσμίως δήλωσε είναι ανοιχτοί σε νέες μορφές ταξιδιών, ανέφεραν οι ερευνητές,

Και τώρα οι πόλεις πρέπει να ενεργήσουν. Και να επενδύσουν σε τεχνολογία όπως ψηφιακές πληρωμές και προγράμματα κοινής χρήσης για να επιτρέψουν τη μετάβαση σε πιο πράσινες μεταφορές.

Διαφήμιση