Αρχική Υγεία - Διατροφή Επίδραση του καρκίνου στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίδραση του καρκίνου στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

0
καρκίνος του μαστού
Εικόνα: pixabay/padrinan
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozengr

Το βάρος του καρκίνου εκτιμάται ότι αυξήθηκε σε 2,7 εκατ. νέες περιπτώσεις (όλων των τύπων, εκτός από το μη μελανωματικό καρκίνο του δέρματος) και σε 1,3 εκατ. θανάτους το 2020.

Αυτές οι εκτιμήσεις είναι το αποτέλεσμα ενός συνεργατικού έργου του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-JRC και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Μητρώων Καρκίνου, μαζί με το Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC).

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία, ο καρκίνος επηρεάζει τους άνδρες λίγο περισσότερο από τις γυναίκες (54% των νέων περιπτώσεων και το 56% των θανάτων).

Επηρεάζει περισσότερο τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας

Οι εκτιμήσεις του 2020 αποκαλύπτουν ότι το 62% των εκτιμώμενων νέων διαγνώσεων και το 76% των εκτιμώμενων θανάτων συμβαίνουν σε άτομα άνω των 65 ετών.

Ποιοι τελικά είναι οι πιο συνηθισμένοι καρκίνοι που διαγιγνώσκονται και ποιοι καρκίνοι προκαλούν τους περισσότερους θανάτους;

Ο γυναικείος καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνά διαγνωσμένος καρκίνος. Πάνω από 355.000 γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 εκτιμάται ότι έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού το 2020 (13,3% όλων των διαγνώσεων καρκίνου). Αυτός ακολουθείται από ορθοκολικό καρκίνο (341.000, 12.7%), καρκίνο του προστάτη (336.000, 12.5%) και καρκίνο του πνεύμονα (318.000, 11.9%).

καρκίνος ποσοστά

Οι πιο συχνές αιτίες θανάτου είναι από καρκίνους του πνεύμονα (20,4% όλων των θανάτων από καρκίνο), ακολουθούμενες από ορθοκολικό (12,4%), γυναικείο καρκίνο μαστού (7,3%) και καρκίνο του παγκρέατος (7,1%).

Οι Ανατολικές Χώρες συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας

Τα υψηλότερα ποσοστά επίπτωσης εκτιμώνται στις σκανδιναβικές χώρες. Ωστόσο, τα ποσοστά θνησιμότητας για όλους τους καρκίνους συνδυαστικά εκτιμάται ότι είναι υψηλότερα στις Ανατολικές χώρες, τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθήστε τους συνδέσμους:

 

Διαφήμιση