Αρχική Διατροφή - Προτάσεις Oι ουσίες που περιέχει το κακάο ενισχύουν τις νοητικές λειτουργίες

Oι ουσίες που περιέχει το κακάο ενισχύουν τις νοητικές λειτουργίες

0
Κακάο
Κακάο
Διαφήμιση

Καλύτερες επιδόσεις σε πολύπλοκα τεστ είχαν ενήλικες που πριν επιδοθούν σε αυτά είχαν καταναλώσει φλαβονοειδή σε κακάο, αναφέρει νέα έρευνα.

Η έρευνα του University of Birmingham και του University of Illinois που δημοσιεύτηκε στο Scientific Reports, έδειξε ότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες είχαν νοητική βελτίωση δυο ώρες μετά την κατανάλωση των θρεπτικών ουσιών που κρύβονται στο κακάο.

Πραγματοποιήθηκαν δύο ξεχωριστές δοκιμές

Στη μία δοκιμή οι συμμετέχοντες έλαβαν κακάο πλούσιο σε φλαβονοειδή και στην άλλη κακάο με πολύ χαμηλά επίπεδα αυτών των ουσιών.

Σχεδόν 2 ώρες μετά την κατανάλωση του κακάο, οι συμμετέχοντες εισέπνευσαν αέρα με 5% διοξείδιο του άνθρακα-100 φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό όριο,

Αυξάνει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο

Ο οργανισμός συνήθως αντιδρά αυξάνοντας τη ροή αίματος  προς τον εγκέφαλο. Αυτό παρέχει περισσότερο οξυγόνο και επιτρέπει στον εγκέφαλο να αποβάλλει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα.

Μετρήσεις που έκαναν οι ερευνητές

Οι ερευνητές μέτρησαν την οξυγόνωση στον πρόσθιο φλοιό, περιοχή που παίζει σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά και τη λήψη αποφάσεων. Έδωσαν δε πολύπλοκες εργασίες στους συμμετέχοντες για τις οποίες έπρεπε να ανταποκριθούν. Οι περισσότεροι είχαν ισχυρότερη και ταχύτερη απόκριση οξυγόνωσης εγκεφάλου μετά την έκθεση στα φλαβονοειδή του κακάο σε σχέση με την έναρξη ή μετά την κατανάλωση κακάο χωρίς αντιοξειδωτικά.

Καλές επιδόσεις και στα περισσότερα απαιτητικά τεστ

Μετά την πέψη των φλαβονοειδών του κακάο, οι συμμετέχοντες είχαν επίσης καλύτερη επίδοση στα περισσότερο απαιτητικά νοητικά τεστ, λύνοντας προβλήματα σωστά κατά 11% πιο γρήγορα σε σχέση με την έναρξη της έρευνας ή όταν κατανάλωσαν κακάο με μειωμένα φλαβονοειδή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑmazon: Προχωρά η επένδυσή της στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟ κορoνοϊός εκτοξεύει τις παγκόσμιες πωλήσεις του υγειονομικού υλικού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ