Αρχική Επιχειρείν Αmazon: Προχωρά η επένδυσή της στην Ελλάδα

Αmazon: Προχωρά η επένδυσή της στην Ελλάδα

0
ΑΜΑΖΟΝ - ΕΛΛΑΔΑ
Διαφήμιση

Eύλογη είναι η ανησυχία όλων των εμπλεκομένων στην εμπορία του φαρμάκου από την πρόσφατη ανακοίνωση της πολυεθνικής Αmazon ότι ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί και στην αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Ανησυχία που βεβαίως έχουν και οι Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς γνωρίζουν καλά την δύναμη του πολυεθνικού κολοσσού και τα κεφάλαια που αυτός διαχειρίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της χρονιάς στελέχη της πολυεθνικής συναντήθηκαν με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη τον οποίο και ενημέρωσαν για τον σχεδιασμό της δημιουργίας κέντρου Amazon CloudFront Edge στην Αθήνα.

Τι νεότερο έχει προκύψει από την έλευση της πολυεθνικής

Κατά πληροφορίες έχει ήδη συσταθεί η “Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.”, με έδρα το Χαλάνδρι, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας θα περιλαμβάνονται οι cloud υπηρεσίες της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, Amazon Web Services (AWS).

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι στην παρούσα φάση αυτό που ενδιαφέρει την πολυεθνική είναι η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της με Έλληνες πελάτες και η ενίσχυση της στο κομμάτι των ηλεκτρονικών πωλήσεων που αυξάνονται γεωμετρικά.

Η κίνηση που καθόρισε την είσοδό της στα συνταγογραφούμενα φάρμακα

Όταν η Amazon ξόδεψε 750 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει το διαδικτυακό φαρμακείο PillPack το 2018, ήταν σαφές ότι ο τεχνολογικός γίγαντας είχε ενδιαφέρον για την αγορά των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Μέσω του Amazon Pharmacy, οι χρήστες στις ΗΠΑ θα μπορούν να παραγγέλνουν μέσω διαδικτύου τα φάρμακά τους και να τα παραλαμβάνουν στην πόρτα τους με courier, εντός δύο ημερών και χωρίς επιπλέον χρέωση. Μπορούν επίσης οι πελάτες να πετύχουν εκπτώσεις έως και 80% σε φάρμακα γενικής χρήσης και 40% σε επώνυμα φάρμακα όταν πληρώνουν ιδιωτικά και όχι μέσω κάποιου ασφαλιστικού ταμείου.

Ήδη λιανεμπορικές αλυσίδες δραστηριοποιούνται στα φάρμακα

Τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι μια αγορά αξίας 500 δισ. δολ. στις ΗΠΑ, με τους ασθενείς να ξοδεύουν 67 δισ. δολάρια από την τσέπη τους στα φαρμακεία λιανικής το 2019, σύμφωνα με την εταιρεία μελετών IQVIA. Οι ανταγωνιστές της Amazon, όπως οι Walmart, Target, και Costco, έχουν όλες σημαντικές παρουσίες σε αυτό το επιχειρηματικό πεδίο, καθώς διατηρούν φαρμακεία  εντός των καταστημάτων τους.

Διαφήμιση