Αρχική Καταστροφές Ο Εμμανουέλ Μακρόν θέλει κλιματικούς στόχους στο γαλλικό σύνταγμα

Ο Εμμανουέλ Μακρόν θέλει κλιματικούς στόχους στο γαλλικό σύνταγμα

0
Παρίσι ρύπανση
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε δημοψήφισμα για να προσθέσει στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, την ανάγκη διατήρησης του περιβάλλοντος στο γαλλικό Σύνταγμα.

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου στο Συμβούλιο για το Κλίμα των Πολιτών. Μια ομάδα πολιτών που είναι υπεύθυνη για την υποβολή προτάσεων για ζητήματα που σχετίζονται με το κλίμα.

Πρότεινε μια αλλαγή υπέρ της βιοποικιλότητας, του περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης στο άρθρο 1 του γαλλικού Συντάγματος. Κάτι που απαιτεί κοινοβουλευτική ψηφοφορία και δημοψήφισμα.

Αναγνώρισε ότι η Γαλλία δεν έχει κάνει αρκετά για να συμμορφωθεί με τις δεσμεύσεις της σχετικά με το κλίμα που στοχεύουν στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Κάτι που του καταλογίζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Ο Γάλλος πρόεδρος δέχθηκε αυξημένη πίεση από την αντιπολίτευση επειδή δεν έκανε αρκετά για να περιορίσει την κλιματική αλλαγή.

Το Πράσινο Κόμμα κερδίζει δυναμική. Και πιθανώς διαβρώνει τη βάση υποστήριξης του Εμμανουέλ Μακρόν, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2022.

Η Γαλλία χάνει τους εθνικούς της στόχους που είχαν τεθεί βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού του 2015. Η χώρα έχει καθυστερήσει τις περισσότερες από τις προσπάθειες της.

“Πρέπει να κάνουμε περισσότερα; Ναι”, παραδέχτηκε ο Εμμανουέλ Μακρόν σε συζητήσεις που διήρκεσαν περίπου τέσσερις ώρες.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμφώνησαν να ενισχύσουν τους στόχους της ηπείρου το 2030 για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου από 40% σε τουλάχιστον 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990.

“Πρέπει να συνεχίσουμε να προχωρούμε, τόνισε ο Εμμανουέλ Μακρόν. Και αυτό το έργο είναι ακόμη πιο επείγον”.

Διαφήμιση