Αρχική Καταστροφές Κροατία: Νεκρό κοριτσάκι από το σεισμό – Πολλοί τραυματίες

Κροατία: Νεκρό κοριτσάκι από το σεισμό – Πολλοί τραυματίες

0
Croatia Earthquake Photo Sasa Kavic
Photo AP/Sasa Kavic
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Κροατία μετρά τις πληγές της, καθώς ένα μικρό κοριτσάκι είναι το πρώτο θύμα του ισχυρού σεισμού 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης κοντά στην πρωτεύουσα.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς σε τοπικά ΜΜΕ: “Ενημερωθήκαμε πως ένα κοριτσάκι σκοτώθηκε […] δεν έχουμε πληροφορίες για άλλα θύματα”.

Την ίδια ώρα, λήψεις από βίντεο δείχνουν ανθρώπους να ανασύρονται από ερείπια κοντά στο επίκεντρο. Ενώ, ο σεισμός έγινε αισθητός και στις γειτονικές Σερβία και Βοσνία.

Σεισμός  Κροατία 29.12.2020Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο N1 το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Πέτρινια που βρίσκεται στα 50 χιλιόμετρα από την Ζάγκρεμπ. Το ίδιο δίκτυο μετέδωσε δηλώσεις αξιωματούχου της πόλης ο οποίος είπε πως ένα 12χρονο παιδί στην Πέτρινια σκοτώθηκε, χωρίς περαιτέρω πληροφορίες.

Στο παρακάτω βίντεο από το ειδησεογραφικό 24sata, πλάνα με τις εικόνες της καταστροφής και τις προσπάθειες εύρεσης παγιδευμένων:

Παράλληλα, ο Τόμισλαβ Φαμπιάνιτς, επικεφαλής της υπηρεσίας επειγόντων ιατρικών περιστατικών στη Σίσακ ανέφερε πως υπάρχουν πολλοί τραυματίες στην Πέτρινια και στη Σίσακ, “Υπάρχουν κατάγματα, διασείσεις και ορισμένοι χρειάστηκε να χειρουργηθούν”.

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχει και ο στρατός, ενώ η παροχή ηλεκρικού ρεύματος έχει διακοπεί στo κέντρο της πόλης.

Η Σλοβενία έκλεισε τον πυρηνικό σταθμό

Προληπτικά και σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ο μοναδικός σταθμός πυρηνικής ενέργειας στο Κέρσκο που βρίσκεται 100 χλμ από το επίκεντρο έκλεισε.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάρτιο μικρότερος σεισμός 5,3 Ρίχτερ έγινε η αιτία να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 27 στο Ζάγκρεμπ.

 

Διαφήμιση