Αρχική Καταστροφές Κακοκαιρία σε Θεσσαλονίκη και Χανιά – Ζημιές σε δρόμους και παρασυρμένα αυτοκίνητα

Κακοκαιρία σε Θεσσαλονίκη και Χανιά – Ζημιές σε δρόμους και παρασυρμένα αυτοκίνητα

0
Θεσσαλονίκη - ζημιές
Διαφήμιση

Το κύμα κακοκαιρίας που είχε ξεκινήσει να πλήττει την χώρα από το βράδυ της Κυριακής με έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους προκάλεσε προβλήματα σε διάφορες περιοχές.

Θεσσαλονίκη

Η κακοκαιρία στην Θεσσαλονίκη είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι και πεζοδρομία. 

Μάλιστα, η ισχυρή κακοκαιρία κατέστρεψε ένα μέρος του δρόμου στην οδό Αλεξάνδρου Σβόλου. Η υποχώρηση του οδοστρώματος σημειώθηκε στην αριστερή μεριά του δρόμου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς κατά την διάρκεια που περνούν από το σημείο.

Επιπλέον, οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν κλαδιά δέντρων και να πέσουν φύλλα τα οποία παρασύρθηκαν από τα νερά, φράζοντας εισόδους από φρεάτια και πλημμυρίζοντας αρκετοί δρόμοι και πεζοδρόμια.

Παράλληλα παρασύρθηκαν κάδοι απορριμμάτων, ενώ σε κάποιες περιοχές σημειώθηκε διακοπή ρεύματος.

Χανιά

Η έντονη βροχή που σημειώθηκε στα Χανιά τις πρωινές ώρες άφησε πίσω της προβλήματα. 

Αρχικά, η βροχή προκάλεσε προβλήματα σε σημεία του οδικού και αγροτικού δικτύου της ορεινής κοινότητας Ασή Γωνιάς Χανίων, ενώ παρέσυρε και ένα 45χρόνο.

Τα νερά ήταν τόσο ορμητικά που παρέσυραν πέτρες και χώματα δημιουργώντας κατολίσθηση. Αποτέλεσμα της ισχυρής κατολίσθησης ήταν να κοπεί στα δύο ο δρόμος που συνδέει την Ασή Γωνιά με τον Καλλικράτη Σφακίων. 

Για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας χρειάστηκε η επέμβαση μηχανημάτων από του δήμου.

Ποιμνιοστάσια και αυτοκίνητα δεν έμειναν άθικτα από την κακοκαιρία καθώς προκλήθηκαν ζημιές και σε κάποια εξ αυτών.

Παράλληλα, άγιο είχε ένας 45χρονος κτηνοτρόφος στα Χανιά ο οποίος παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και κατάφερε να απεγκλωβιστεί με μόνο μερικά τραύματα στα χέρια του.

 

 

Διαφήμιση