Αρχική Ελλάδα Κ. Μητσοτάκης – Ε. Μακρόν: Ενεργοποίηση κυρώσεων έναντι της Τουρκίας στη Σύνοδο...

Κ. Μητσοτάκης – Ε. Μακρόν: Ενεργοποίηση κυρώσεων έναντι της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής

0
Μητσοτάκης, Μακρόν
Εικόνα: EUROKINISSI, Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού
Διαφήμιση

Επικοινωνία μέσω τηλεφώνου πραγματοποιήσαν σήμερα 1 Δεκεμβρίου, ο πρωθυπουργός της χώρα μας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, με το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας να αποτελεί το μείζον θέμα συζήτησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν μεταξύ τους για την προετοιμασία της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί στις 10 και 11 Δεκεμβρίου και για τη διμερή συνεργασία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την άμεση ενεργοποίηση των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Επισημαίνουμε ότι, στη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο θα τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας καθώς εκπνέει το τελεσίγραφο που δόθηκε στην Αγκυρα για συμμόρφωση χωρίς να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε και σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel, τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki, τον Πρωθυπουργό της Σλοβενίας, Janez Janša και τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας, Igor Matovič.

Η τηλεδιάσκεψη είχε στόχο να συζητηθεί η προετοιμασία ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, με μείζον θέμα τις σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Διαφήμιση