Αρχική Επιχειρείν Η Εταιρική Υπευθυνότητα της INTERLIFE παρουσιάζεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

Η Εταιρική Υπευθυνότητα της INTERLIFE παρουσιάζεται στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

0
εταιρική υπευθυνότητα
Εικόνα: pixabay/geralt
Διαφήμιση

Οι πρωτοβουλίες της INTERLIFE στον τομέα της Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελούν έμπνευση και καλό παράδειγμα με αποτέλεσμα να ωθεί τον Δρ. Τριαντάφυλλο Παπαφλωράτο, καθηγητή του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, να απευθύνει στην εταιρεία πρόσκληση παρουσίασης των δράσεων ΕΚΕ Sustainability Business Case Managing partner, στους φοιτητές του.

Η πρόσκληση

Ο Δρ. Τριαντάφυλλος Παπαφλωράτος, στην πρόσκληση που έστειλε συγχαίρει την εταιρεία για τις πρωτοβουλίες της και τους προσκαλεί να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του.

“Η Εταιρική Υπευθυνότητα της Interlife έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης και θετικού σχολιασμού πολύ συχνά μεταξύ στελεχών της Β. Ελλάδας αλλά και γενικότερα. Αντιλαμβανόμαστε πως είστε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και ασχολείστε ενεργά με την ΕΚΕ πριν το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για εταιρείες δημοσίου συμφέροντος”, αναφέρει στην πρόσκληση.

Η παρουσίαση

Με την αποδοχή της πρόσκλησης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η παρουσίαση της Εταιρικής Υπευθυνότητας της INTERLIFE από την Έλενα Τοπάλη, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της εταιρείας με τη συμμετοχή 65 προπτυχιακών φοιτητών, του Δρ. Τριαντάφυλλου Παπαφλωράτου και άλλων διδασκόντων του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Οι φοιτητές, έχοντας ήδη μελετήσει το θεωρητικό πλαίσιο της ΕΚΕ, τα επιχειρηματικά οφέλη που συνοδεύουν τη στρατηγική υιοθέτησή της, τη χρησιμότητα και τις τεχνικές της διαβούλευσης με τα ενδιαφερόμενα μέρη, το σχεδιασμό και την υλοποίηση μηχανισμών αναφοράς (grievance mechanism), πρότυπα δημοσιοποίησης ΕΚΕ όπως το GRI, SASB, τεχνικές ανάλυσης ουσιαστικότητας, βήμα προς βήμα σχεδιασμό Απολογισμού ΕΚΕ, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση.

Η Εταιρική Υπευθυνότητα παρουσιάστηκε μέσα από τον Απολογισμό της εταιρείας, με αναφορές στη μεθοδολογία εκπόνησής του, την Εταιρική Διακυβέρνηση και το Πρόγραμμα «προσφέρω …αλλιώς».

Οι συμμετέχοντες «ξεναγήθηκαν» και στην ιστοσελίδα www.prosferoallios.gr, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν αναλυτικά όλες τις δράσεις που υλοποιούνται για την Κοινωνία, το Ανθρώπινο Δυναμικό, την Αγορά και το Περιβάλλον.

Ακολούθησε ιδιαίτερα ενδιαφέρων και εποικοδομητικός διάλογος με τους συμμετέχοντες φοιτητές – μελλοντικά στελέχη της Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Διαφήμιση