Αρχική Καταστροφές Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στον Πυρηνικό Σταθμό Olkiluoto

Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας στον Πυρηνικό Σταθμό Olkiluoto

0
ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Olkiluoto ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Olkiluoto ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ Φωτό: TVO
Διαφήμιση

Αυξήθηκαν τα επίπεδα ραδιενέργειας μέσα στη Μονάδα 2 του Πυρηνικού Σταθμού Olkiluoto στη Δυτική Φιλανδία και στις 13:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση της φινλανδικής αρχής για την πυρηνική ασφάλεια STUK. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε διαρροή ραδιενέργειας έξω από τον σταθμό και ότι η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο.

“Είναι ένα σημαντικό και ασυνήθιστο περιστατικό και θεωρούμε πως είναι σημαντικό να δώσουμε σωστές πληροφορίες γι’ αυτό”, δήλωσε σχετικά ο φινλανδός υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, Άινο Κάισα Πεκόνεν.

Ο Τζάρμο Τάνχουα, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TVO που εκμεταλλεύεται τον πυρηνικό σταθμό, δήλωσε με τη σειρά του πως το επεισόδιο ήταν ένα ασυνήθιστο περιστατικό και ότι δεν έχει καταγραφεί κάτι αντίστοιχο στην ιστορία του συγκεκριμένου σταθμού.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του ΟΗΕ ανακοίνωσε αργότερα την Πέμπτη, πως η STUK τον ενημέρωσε για ένα “περιστατικό” στη Μονάδα 2 του Πυρηνικού Σταθμού Olkiluoto στη Δυτική Φινλανδία.

Μάλιστα, με δήλωση παρόμοια εκείνης της STUK, o Οργανισμός προέβει στα εξής: “Αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας μετρήθηκαν μέσα στον σταθμό και ο αντιδραστήρας έκλεισε. Σύμφωνα με τη STUK, δεν διέρρευσε στο περιβάλλον ραδιενέργεια από τον σταθμό”.
Διαφήμιση