Αρχική Περιβάλλον Αυτοψίες σε ετοιμόρροπα κτήρια της Ξάνθης την Τρίτη

Αυτοψίες σε ετοιμόρροπα κτήρια της Ξάνθης την Τρίτη

0
Ξάνθη
Διαφήμιση

Αυτοψίες σε ετοιμόρροπα και επικινδύνως ετοιμόρροπα κτήρια της Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν αύριο 15 Δεκέμβρη. Ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, θα μεταβεί στους δήμους Ξάνθης (12:00) και Καλαμαριάς (15:30), προκειμένου να παραβρεθεί στις αυτοψίες που θα πραγματοποιηθούν σε ετοιμόρροπα και επικινδύνως ετοιμόρροπα κτίρια. Επί τόπου θα βρίσκονται εκπρόσωπος της εκάστοτε δημοτικής αρχής, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Οι αυτοψίες αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας -που έχει ανακοινώσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος- για την πλήρη καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην Αττική και την Περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί έγγραφο του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου, προς τους Δήμους της χώρας για την καταγραφή των ετοιμόρροπων και επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων. Παράλληλα βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των επικίνδυνων και των εγκαταλελειμμένων κτιρίων.

Που θα γίνουν αυτοψίες

  • Κτίσμα επί της Οδού Αγίου Γεωργίου 6 στην Π. Πόλη της Ξάνθης (Διατηρητέο κατ. Γ ΥΜΑΘ)
  • Κτίριο επί της Οδού Πυγμ. Χρηστίδη 15 στην Π. Πόλη της Ξάνθης (Διατηρητέο κατ. Γ ΥΜΑΘ)
  • Κτίρια Κ9, Κ10 εντός του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα
  • Κτίρια Κ18, 19 εντός του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα
  • Προβλήτα (σκάλα) πλησίον του ΝΟΘ (στην οδό Σοφούλη με προέκταση της οδού Κολχίδος)
Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here