Αρχική COVID-19 Αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα

0
εμβόλιο Covid
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αλλεπάλληλες προσομοιώσεις, για τον εμβολιασμό, στην χώρα μας. Με στόχο όλα να κυλήσουν ομαλά με την αποθήκευση και τη διακίνηση των εμβολίων για τον κορονοϊό και στις επτά υγειονομικές περιφέρειες της χώρας φημολογείται ότι πρόκειται να ξεκινήσουν εντός του μήνα.

Αποτελεί κοινό μυστικό ότι το εγχείρημα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Απαιτεί στρατιά εκπαιδευμένων εργαζομένων, οι οποίοι με χειρουργικούς χειρισμούς θα πρέπει να μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των εμβολίων και στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα.

Εντός του Ιανουαρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί

Κατά πληροφορίες, οι εμβολιασμοί πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, ετοιμάζονται τα εμβολιαστικά κέντρα και οι καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών για τον εμβολιασμό.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου να έχουν εμβολιαστεί πάνω από 1,5 εκατ. άτομα.

Οι εμβολιασμοί θα συνεχιστούν και τους επόμενους μήνες και υπολογίζεται ότι θα εμβολιάζονται κατά μέσο όρο 750.000 πολίτες μηνιαίως.
Ο στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχει εμβολιαστεί ο μισός πληθυσμός της χώρας.

εμβόλιο
Εικόνα: nytimes.com

Ξεκινάμε με τα εμβόλια τριών εταιρειών

Σύμφωνα με πληροφορίες η χώρα μας θα προμηθευτεί 590.000 δόσεις εμβολίων της Pfizer την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου. Και 200.000 δόσεις της Moderna στα τέλη του Ιανουαρίου και 750.000 δόσεις εμβολίου της Astra Zeneca γύρω στις 10 Φεβρουαρίου.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για έγκριση και τέταρτου εμβολίου μέσα στον Μάρτιο. Πιθανόν της Johnson and Johnson, ώστε να καταφέρει η χώρα μας να εμβολιάζει πάνω από 2 εκατομμύρια πολίτες κάθε μήνα.

Υγειονομικοί και ευπαθείς ομάδες πρώτοι στον εμβολιασμό

Έχουμε παραγγείλει 25 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Μέχρι ένα εκατομμύριο από αυτά αναμένεται να περάσουν τα σύνορα πριν την αλλαγή του χρόνου.

Η προστασία που θα παρέχουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού εκτιμάται ότι θα έχει διάρκεια 7 έως 8 μήνες.

Β.Κικίλιας

Β. Κικίλιας: Το εμβόλιο θα είναι ασφαλές, δωρεάν και όχι υποχρεωτικό

Την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας από τον κορονοϊό περιέγραψε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας εξέφρασε μεγάλο προβληματισμό και την ανησυχία της κυβέρνησης και των επιστημόνων για την πανδημία στη χώρα.

Καθώς η διασπορά συνεχίζεται στην κοινότητα, το ΕΣΥ “πιέζεται, οι γιατροί είναι κουρασμένοι, ενώ βγαίνουν επιστήμονες παγκοσμίως και μιλούν για τρίτο κύμα”.

Σχετικά με το εμβόλιο ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα είναι ασφαλές, ελεγμένο από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων, δωρεάν και όχι υποχρεωτικό.

Αναφερόμενος στους πολίτες που δεν μπορούν διαπιστωμένα να μεταβούν για εμβολιασμό, θα μεταβαίνουν σε αυτούς κινητές ομάδες, προκειμένου να τους εμβολιάσουν.

Όπως είπε “θα υπάρχει η δυνατότητα με τη συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πολίτης σε κάθε γεωγραφική περιοχή να ενημερώνεται για την ώρα και το σημείο εμβολιασμού”.

Διαφήμιση