Αρχική COVID-19 Ανήλικος με συμπτώματα Συνδρόμου Kawasaki, νοσηλεύεται στο Ρίο

Ανήλικος με συμπτώματα Συνδρόμου Kawasaki, νοσηλεύεται στο Ρίο

0
νοσοκομείο ρίο
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο στο Ρίο με τον 10χρονο από την Ηλεία που νοσηλεύεται με συμπτώματα του Συνδρόμου Kawasaki.

Η νοσηλεία του κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς όλη η οικογένεια είχε νοσήσει πρόσφατα από COVID-19.

O ανήλικος πριν από μερικές ημέρες νόσησε από COVID-19, με τα συμπτώματα να είναι ήπια αρχικά. Ωστόσο, όταν φάνηκε να ξεπερνά την νόσο, εμφάνισε πρόβλημα στους πνεύμονες. Μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.

Πότε εμφανίστηκε η νόσος Kawasaki;

Η νόσος αυτή περιγράφηκε για πρώτη φορά στην αγγλόφωνη ιατρική βιβλιογραφία το 1967 από έναν Ιάπωνα παιδίατρο, τον Tomisaku Kawasaki (η νόσος πήρε το όνομά του).

Αναγνώρισε μία ομάδα παιδιών με πυρετό, δερματικό εξάνθημα, επιπεφυκίτιδα (κόκκινα μάτια), εξάνθημα (ερυθρότητα του στόματος και του φάρυγγα), διόγκωση των χεριών, των ποδιών και των τραχηλικών λεμφαδένων.

Πόσο συνηθισμένη είναι;

Περίπου το 85% των παιδιών με νόσο Kawasaki είναι κάτω των 5 ετών. Με συχνότερη εμφάνιση στην ηλικία των 18-24 μηνών. Είναι πιο συνηθισμένη στα αγόρια από ότι στα κορίτσια.

Ποια είναι τα αίτια της νόσου;

Μια υπερευαισθησία ή μια διαταραγμένη ανοσολογική απάντηση, η οποία πιθανώς προκαλείται από έναν λοιμώδη παράγοντα (συγκεκριμένους ιούς ή βακτήρια), μπορεί να ξεκινήσει μια φλεγμονή με αποτέλεσμα φλεγμονή και βλάβη των αγγείων σε ορισμένα άτομα που έχουν γενετική προδιάθεση.

Διαφήμιση