Αρχική Υγεία - Διατροφή Άφαντα τα εμβόλια για την γρίπη από την αγορά

Άφαντα τα εμβόλια για την γρίπη από την αγορά

0
κορονοϊός ή γρίπη
Εικόνα: onmed.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σε κατάσταση αμόκ λόγω της έλλειψης σε εμβόλια γρίπης, βρίσκονται οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι καθημερινά ζουν σκηνές απείρου κάλλους. Δέχονται πίεση από τους πελάτες τους που θέλουν να εμβολιαστούν για την γρίπη.

Όπως ισχυρίζονται οι φαρμακοποιοί πλέον οι ανεκτέλεστες συνταγές για εμβολιασμούς έχουν γίνει βουνό στους πάγκους των καταστημάτων τους. Καθώς τα εμβόλια είναι άφαντα εδώ και καιρό.
Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που με απόφαση του υπουργείου Υγείας, για τον εμβολιασμό κατά της γρίπης απαιτείται ιατρική συνταγή.

“Η εύρεση εμβολίων μοιάζει πια με το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού”, τονίζουν χαρακτηριστικά. Ζήτησε, μας αναφέρει εκπρόσωπος του κλάδου, προ ημερών 150 εμβόλια από την αγορά και πήρε 17.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση που δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά τα τελευταία χρόνια. Και αποδίδεται στην ανησυχία από την πανδημία.

εμβόλιο γρίπης

Σε λίστα αναμονής πάνω από 450.000 άτομα

Τελευταία στοιχεία αναφέρουν ότι ήδη έχουν εμβολιαστεί 2.540.000 άτομα. Και έχουν συνταγογραφηθεί 3.600.000 εμβόλια.

Με δεδομένο ότι τέλη Νοεμβρίου είχαν διατεθεί 3.130.000 δόσεις, όπως ισχυρίζονται οι εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά υπάρχει ένα κενό 470.000 δόσεων.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που φέτος και λόγω της κατάστασης του κορονοϊού. Οι ειδικοί συστήνουν για φέτος εμβολιασμό κατά της κοινής γρίπης γιατί μπορεί να μετριάσει τα συμπτώματα από τον Covid-19.

Ο αριθμός των εμβολίων που θα έφταναν στην χώρα θα ήταν αυξημένος κατά 1 εκατ. δόσεις. Δηλαδή από 3,2 εκατ. δόσεις που ήταν πέρυσι, φέτος θα έφταναν τα 4,2 εκατ. δόσεις.

Μην ανησυχείτε οι υπόλοιπες δόσεις θα φτάσουν πριν τα Χριστούγεννα

Καθησυχαστικές εμφανίζονται οι εταιρείες που προμηθεύουν την αγορά με εμβόλια της γρίπης. Τονίζοντας ότι πριν τις γιορτές θα έχουν φτάσει και οι τελευταίες δόσεις.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει και κάτι. Γιατί παρά, τις αυξημένες δόσεις, το αρνητικό είναι ότι δεν θα φτάσουν να καλύψουν την ζήτηση. Φέτος θέλουν να εμβολιαστούν όλοι. Ωστόσο, οι συνολικές ποσότητες που θα έρθουν φέτος αρκούν για τις ομάδες υψηλού κινδύνου -που είναι ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και οι υγειονομικοί.

 

 

Διαφήμιση