Αρχική Υγεία - Διατροφή Το τεστ ακοής μπορεί να εντοπίσει τον αυτισμό στα νεογέννητα

Το τεστ ακοής μπορεί να εντοπίσει τον αυτισμό στα νεογέννητα

0
τεστ ακοής
Διαφήμιση

Το τεστ ακοής ABR σε νεογέννητα για την ανίχνευση ακουστικών προβλημάτων θα μπορούσε να εντοπίσει βρέφη με αυτισμό.

Εδώ και χρόνια, οι ερευνητές γνωρίζουν μέσω μελετών ότι η ακοή και άλλα αισθητήρια συστήματα ενηλίκων και παιδιών που έχουν αυτισμό διαφέρουν από τα παιδιά ή τους ενήλικες χωρίς αυτισμό.

Τώρα, μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Μαϊάμι και της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ είναι κοντά στον τρόπο για να εντοπίσουν πρώιμους δείκτες αυτισμού. Χρησιμοποιώντας τυπικές εξετάσεις ακοής.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τέτοιες δοκιμές χρησιμοποιούνται ήδη τακτικά και ευρέως για τον έλεγχο νεογνών για απώλεια ακοής.

Οι δοκιμές λειτουργούν μετρώντας την ακουστική απόκριση του εγκεφαλικού στελέχους (ABR). Η οποία μετρά πόσο καλά ανταποκρίνεται το εσωτερικό αυτί και ο εγκέφαλος ενός μωρού στον ήχο.

Για τη μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν μεγάλα σύνολα δεδομένων βρεφών της Φλόριντα που εξετάστηκαν για προβλήματα ακοής με δοκιμές ABR.

Οι εξετάσεις κάνουν εγγραφές στον υπολογιστή της ακουστικής νευρικής δραστηριότητας των μωρών που εκτίθενται σε ήχους που μεταδίδονται από ηλεκτρόδια τοποθετημένα στα τριχωτά τους.
Ο δοκιμαστικός ήχος είναι πολύ ήπιος και μπορεί να εκτελεστεί ενώ τα βρέφη κοιμούνται.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε σχεδόν 140.000 ακουστικές ηχογραφήσεις από μωρά που γεννήθηκαν στη Φλόριντα. Και ταίριαξε τα δεδομένα με αρχεία από το Υπουργείο Παιδείας της Φλόριντα που δείχνουν παιδιά με αναπτυξιακές αναπηρίες.

Τελικά, διαπίστωσαν ότι τα νεογέννητα που αργότερα διαγνώστηκαν με αυτισμό είχαν πιο αργές εγκεφαλικές αντιδράσεις στους ήχους κατά τη διάρκεια των δοκιμών ABR τους.

Η διαταραχή του φάσματος του αυτισμού συνδέεται με τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά επεξεργάζονται τον ήχο. Οπότε ακόμη και αν η ακοή του παιδιού είναι φυσιολογική, μπορεί να υποβληθεί σε διαφορετική επεξεργασία.

Διαφήμιση