Αρχική COVID-19 Το πρώτο ελληνικό rapid test για τον κορονοϊό είναι γεγονός

Το πρώτο ελληνικό rapid test για τον κορονοϊό είναι γεγονός

0
τεστ κορονοϊού
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ελληνική επιστημονική κοινότητα, ετοίμασε το rapid antigen test (τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης) μέσω της «Εμβληματικής Δράσης» του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την μελέτη του Covid-19.

Όπως αναφέρει το υπουργείο «μετά την ολοκλήρωση της σύνθεσης, της απομόνωσης και του χαρακτηρισμού μίας σειράς μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού SARS-CoV-2, οι αλληλουχίες των ως άνω αντισωμάτων, η μέθοδος σύνθεσής τους, καθώς και τα πεδία αξιοποίησής τους, κατατέθηκαν στο πλαίσιο αίτησης κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας (patent pending) στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ)».

Το ερευνητικό πρόγραμμα βρίσκεται ήδη στη φάση αναζήτησης εταιρείας. Η εταιρεία θα αναλάβει τη μαζική παραγωγή των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Καθώς και την τοποθέτηση αυτών επί ειδικής μεμβράνης ανάπτυξης (strip) για τη δημιουργία του rapid test, που θα επιτρέψει το συστηματικό και στοχευμένο έλεγχο του πληθυσμού.

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική κοινότητα

«Σήμερα σημειώνεται μια πολύ μεγάλη επιτυχία για την ελληνική επιστημονική κοινότητα, επισημαίνει ο αρμόδιος Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.

Από την πρώτη στιγμή οραματιστήκαμε την παραγωγή του “ελληνικού τεστ” ως εργαλείου εξόδου από την πρωτοφανή αυτή υγειονομική κρίση.

Ενός τεστ που θα δύναται εντός ολίγων λεπτών και αξιόπιστα να πληροφορεί τους εξεταζόμενους για το αν κάποιος είναι φορέας του ιού ή όχι.

Είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα και δικαίωση για την “Εμβληματική Δράση” του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων που πρέπει να το αξιοποιήσουμε τόσο στην χώρα μας όσο και διεθνώς.

Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία και όπως είχε τονίσει και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την έναρξη των εργασιών της Εμβληματικής Δράσης».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here