Αρχική Περιβάλλον Το Ην. Βασίλειο απαγορεύει την πώληση προϊόντων από παράνομη αποψίλωση

Το Ην. Βασίλειο απαγορεύει την πώληση προϊόντων από παράνομη αποψίλωση

0
Δάσος, δάση, φύση
Διαφήμιση

Τέλος στην παράνομη αποψίλωση των δασών, επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Και εισήγαγε έναν νέο νόμο. Ο οποίος θα αναγκάσει τις επιχειρήσεις να ελέγχουν πιο προσεκτικά από πού προέρχονται τα υλικά τους.

Απαγορεύεται στις εταιρείες να πωλούν είδη που χρησιμοποιούν πρώτες ύλες που προέρχονται με τρόπο που παραβιάζει την τοπική νομοθεσία για την προστασία των δασών και άλλων φυσικών περιβαλλόντων στη χώρα όπου παράγονται.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τις συνομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα, γνωστό ως COP26. Και ελπίζει ότι αυτά τα μέτρα θα ενθαρρύνουν και άλλα έθνη να κάνουν περισσότερα για την προστασία του τροπικού δάσους.

Προς το παρόν είναι δύσκολο να εντοπιστεί η πηγή προϊόντων. Αλλά, ανακαλύφθηκε πρόσφατα ότι το ένα πέμπτο της σόγιας και του βοείου κρέατος που εξήχθησαν από τη Βραζιλία στην ΕΕ προήλθε από παράνομα αποψιλωμένη γη.

Η διαβούλευση από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με το νέο νόμο έλαβε 60.000 απαντήσεις. Με το 99% να συμφωνεί ότι απαιτείται νομοθεσία.

Ο νέος νόμος καλεί τις εταιρείες να αυξήσουν τη διαφάνεια και να το κάνουν με τη «δέουσα επιμέλεια».
Ελέγχοντας εάν τα προϊόντα που παράγουν συμβάλλουν στην παράνομη καταστροφή του περιβάλλοντος.
Αλλά δεν είναι ακόμη σαφές πώς οι εταιρείες θα αποδείξουν ότι τα προϊόντα τους δεν προέρχονται από αυτά τα μέρη.

Διαφήμιση