Αρχική COVID-19 To 60% των Γάλλων έχει παραβιάσει τουλάχιστον έναν κανόνα lockdown

To 60% των Γάλλων έχει παραβιάσει τουλάχιστον έναν κανόνα lockdown

0
κορονοϊός παρίσι
Διαφήμιση

Έξι στους δέκα Γάλλους παραδέχονται ότι έχουν παραβιάσει τους κανόνες του lockdown, στην δεύτερη φάση.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε μια εβδομάδα μετά την έναρξη του δεύτερου εθνικού κλειδώματος της Γαλλίας στις 30 Οκτωβρίου, το 60% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι δεν τήρησαν τουλάχιστον έναν από τους περιορισμούς. Αύξηση κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες από το πρώτο κλείδωμα.

“Λαμβάνοντας υπόψη τα αποτελέσματα, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ότι ο Γάλλος κινδυνεύει να δυσκολευτεί να ζήσει μέσω αυτού του δεύτερου κλειδώματος, δήλωσε ο Φράνκις Κράους, επικεφαλής της πολιτικής ανάλυσης στο δημοσκόπηση Ifop.

Λόγω εν μέρει λόγω της εποχικότητας. Οι εποχιακές καταθλίψεις εμφανίζονται συνήθως περισσότερο τον Νοέμβριο. Μια περίοδο που μειώνεται η ηλιοφάνεια καθώς και οι κοινωνικές σχέσεις”.

Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει πληγεί περισσότερο. Με πάνω από 44.200 θανάτους COVID-19 από την αρχή της πανδημίας – ακριβώς κάτω από τον αριθμό των θανάτων της Ιταλίας των 44.683.

  • Το 23% αποκάλυψε ότι είχε δεχτεί συγγενείς στο σπίτι του ή επισκέφτηκε στο δικό τους.
  • Το ένα πέμπτο έχει επίσης φιλοξενήσει ή επισκεφθεί φίλους στο σπίτι.
  • Το 24% παραβίασε τον κανόνα για άσκηση.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, περισσότερα από 72.200 πρόστιμα εκδόθηκαν την πρώτη εβδομάδα του δεύτερου κλειδώματος. Δύο εβδομάδες μετά το πρώτο lockdown την άνοιξη, είχαν μοιραστεί περισσότερες από 350.000.

Διαφήμιση