Αρχική COVID-19 SMS μετακίνησης μέχρι το Πάσχα- Τι προειδοποιεί το ECDC

SMS μετακίνησης μέχρι το Πάσχα- Τι προειδοποιεί το ECDC

0
κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Ακόμα και με την σταδιακή άρση του lockdown τα SMS στο 13033 για μετακίνηση δεν θα φύγουν από την καθημερινότητα μας, τουλάχιστον μέχρι το Πάσχα. Τότε υπολογίζεται πως θα έχει εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) προειδοποιεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι μια βιαστική άρση των περιορισμών COVID-19 μπορεί να οδηγήσει γρήγορα, τις ημέρες των Χριστουγέννων, ξανά σε πίεση στα νοσοκομεία και αύξηση των νοσηλειών και του αριθμού των διασωληνωμένων.

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα (επιδημιολογικά) δεδομένα που θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας».

Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη χθες Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους αρχίζουν πάλι να ρίχνουν στο τραπέζι διάφορες ημερομηνίες ανοίγματος της αγοράς.

Οι επιδημιολόγοι και η κυβέρνηση εκτιμούν πως ο κίνδυνος θα εξαλειφθεί εντελώς εάν εμβολιαστεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Ένα ποσοστό πάνω από το 70%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, αναφερόμενος στη στρατηγική εμβολιασμού σε 1.018 κέντρα ανά τη χώρα, πως ο στόχος είναι από τον Ιανουάριο να τεθεί σε εφαρμογή ένα πολύ καλά οργανωμένο και επιθετικό σχέδιο εμβολιασμού, της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού πληθυσμού που θα έχει ορίζοντα έξι μηνών.

Κυβέρνηση και επιδημιολόγοι προσδιορίζουν το τέλος της πανδημίας στη χώρα μας με την έναρξη του καλοκαιριού.

Διαφήμιση