Αρχική Ειδήσεις Σκληρή μάχη δίνουν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν για τον Λευκό Οίκο

Σκληρή μάχη δίνουν Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν για τον Λευκό Οίκο

0
ΗΠΑ
Διαφήμιση

“Μάχη σώμα με σώμα”, δίνουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία των ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται να έχει προβάδισμα, αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει Πολιτείες “κλειδιά”, όπως η Φλόριντα, το Οχάιο και η Αϊόβα και άλλες.
Στην καταμέτρηση των ψήφων σε 41 πολιτείες:

  • Οι εκλέκτορες για τον Μπάιντεν είναι 224 και για τον Τραμπ 213.
  • Στο 49,85% το ποσοστό του υποψηφίου των Δημοκρατικών.
  • Στο 48,54% το ποσοστό του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν, φαίνεται να είναι πιο κοντά στο κρίσιμο όριο των 270 εκλεκτόρων (επί συνόλου 538) που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου.

Αλλά, πρόεδρος των ΗΠΑ προηγείται σε κρίσιμες Πολιτείες. Κέρδισε επίσης την πολιτεία του Τέξας, όπου έδινε στενό αγώνα.
Ένα παραδοσιακά συντηρητικό κράτος που…ταλαντεύτηκε φέτος, με αφορμή την ενέργεια και το πετρέλαιο.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει το προβάδισμα στην βασική πολιτεία της Αριζόνα. Και φαίνεται να το κερδίζει σε Βόρεια Καρολίνα και Γεωργία.

Ο δημοκρατικός υποψήφιος, ο οποίος ηγείται στις εθνικές δημοσκοπήσεις, αναμένεται να κερδίσει πολλά παραδοσιακά αριστερά κράτη. Όπως η Μασαχουσέτη και το Νιου Τζέρσεϋ.

Η προσοχή έχει στραφεί στις πολιτείες του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν και της Πενσυλβανίας. Αυτές θα διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Οι Πολιτείες “κλειδιά”

Το Μίτσιγκαν και η Πενσυλβάνια αναμένεται να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μετρήσουν τις ψήφους τους. Ίσως θα συνεχίσουν να μετράνε όλη την εβδομάδα.

Μέχρι στιγμή στις κάλπες έχουν προσέλθει πάνω από 102 εκατομμύρια ψηφοφόροι -αριθμός ρεκόρ.

Μάχη και για το Κογκρέσο

Παράλληλα με τις προεδρικές εκλογές έγιναν και εκλογές για τις 435 έδρες της Βουλής των Αντιπροσώπων. Καθώς και για 35 από τις συνολικά 100 έδρες της Γερουσίας.

Μετά τις “ενδιάμεσες εκλογές” του 2018 οι Δημοκρατικοί είχαν αποκτήσει πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρούσαν την πλειοψηφία στη Γερουσία (53 έδρες έναντι 45 των Δημοκρατικών συν δύο ανεξάρτητοι Γερουσιαστές).

Ν. Τραμπ: “Πράγματι νικήσαμε – Θα προσφύγουμε στο Ανώτατο Δικαστήριο”

“Κερδίζουμε στην Πενσιλβάνια, στο Μίσιγκαν και στο Ουισκόνσιν. Δεν μπορούν να μας φτάσουν”, δήλωσε πριν από λίγο ο Ντόναλντ Τραμπ ενώπιον των υποστηρικτών του στον Λευκό Οίκο.

Όπως υποστήριξε χωρίς αποδείξεις ομάδα προσπαθεί να στερήσει τα πολιτικά δικαιώματα εκατομμυρίων υποστηρικτών του που τον ψήφισαν.

“Και ξαφνικά μας λένε ότι η εκλογή αναβάλλεται, είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό είναι νοθεία εναντίον του έθνους μας. Είμαστε πρώτοι.

Είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές. Ειλικρινά έχουμε κερδίσει αυτές τις εκλογές, θα τις κερδίσουμε, τις έχουμε ήδη κερδίσει”.

Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος ανακοίνωσε πως θα φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση ψηφοδελτίων.

Διαφήμιση