Αρχική Υγεία - Διατροφή Σε ποιες γειτονιές μένουν, όσοι καπνίζουν λιγότερο

Σε ποιες γειτονιές μένουν, όσοι καπνίζουν λιγότερο

0
κάπνισμα
Διαφήμιση

Τώρα υπάρχει ένας νέος λόγος για την προστασία του πράσινου χώρου στις αστικές γειτονιές. Και αυτός είναι το κάπνισμα.

Σύμφωνα με μελέτη τα χαμηλότερα ποσοστά καπνίσματος είναι σε περιοχές που οι άνθρωποι ζουν γύρω από πάρκα, δέντρα και κήπους.
Μάλιστα οι πράσινες γειτονιές σχετίζεται θετικά με τις πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος.

Τα ευρήματα βασίζονται σε δείγμα 8.059 ατόμων που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Που συμμετείχαν στην ετήσια έρευνα για την υγεία στην Αγγλία (HSE).
Και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πού ζουν, την υγεία τους και άλλους παράγοντες του τρόπου ζωής.

Η μελέτη έγινε από ψυχολόγους του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ, το Πανεπιστήμιο του Exeter και το Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Social Science & Medicine.

Το ποσοστό του καπνίσματος είναι 20% χαμηλότερο σε πράσινες γειτονιές σε σύγκριση με εκείνους που ζουν σε γειτονιές με λίγο ή καθόλου πράσινο.

γειτονιές σπίτια

Οι φυσικοί χώροι σχετίζονται με τη μείωση του στρες

«Ενώ υπάρχουν τώρα σημαντικά στοιχεία ότι οι φυσικοί χώροι σχετίζονται με τη μείωση του στρες και την ευημερία, αυτή είναι η πρώτη μελέτη που έδειξε ότι περισσότερος χώρος πρασίνου συνδέεται επίσης με τη μείωση των ανθυγιεινών συμπεριφορών», δήλωσε η Sabine Pahl, καθηγητής Αστικής και Περιβαλλοντικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

Η επικεφαλής συγγραφέας Leanne Martin του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ λέει ότι τα ευρήματα αποτελούν έκκληση για προστασία και επένδυση σε φυσικούς πόρους. Για την ενίσχυση των ωφελειών για τη δημόσια υγεία. Τόσο για τις αστικές όσο και για τις περισσότερες αγροτικές κοινότητες.

«Εάν τα ευρήματά μας τεκμηριωθούν από περαιτέρω εργασία, θα μπορούσαν να συνταγογραφηθούν παρεμβάσεις βάσει της φύσης που θα βοηθήσουν άτομα να σταματήσουν το κάπνισμα», είπε.

Προηγούμενες μελέτες από τους ίδιους επιστήμονες έχουν δείξει ότι το να βλέπεις τον πράσινο χώρο από το σπίτι συνδέεται με μειωμένη επιθυμία για αλκοόλ, τσιγάρα και ανθυγιεινά τρόφιμα.

Η σχέση μεταξύ του πράσινου χώρου και του μειωμένου στρες μπορεί να είναι η αιτία για χαμηλότερα ποσοστά καπνίσματος.

Διαφήμιση