Αρχική Ελλάδα Σε πανηγυρικό κλίμα Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις

Σε πανηγυρικό κλίμα Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις

0
Μπάιντεν νίκη
Διαφήμιση

“Δεσμεύομαι να είμαι ένας πρόεδρος που συσπειρώνει και όχι που διχάζει“, δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν σε πανηγυρικό κλίμα, κηρύσσοντας την νίκη του στις εκλογές για την προεδρία των ΗΠΑ, από τη πόλη κατοικίας του, το Ουίλμινγκτον.

“Οι πολίτες αυτού του κράτους μίλησαν. Μας έδωσαν μια ξεκάθαρη νίκη, μια πειστική νίκη”, είπε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στα αυτοκίνητά του για να τον ακούσει. Με μια ενωτική φράση, κάλεσε τους Αμερικανούς να μη συμπεριφέρονται πλέον στους αντιπάλους τους ως εχθρούς.

“ Δεσμεύομαι να είμαι ένας πρόεδρος που συσπειρώνει και όχι που διχάζει”, υπογράμμισε από τον προπύργιό του στο Ντέλαγουερ, αλλά και να “ ηγηθώ των δυνάμεων της αξιοπρέπειας” προκειμένου η χώρα να αντιμετωπίσει την πανδημία του κορονοϊού, να επιστρέψει στην οικονομική ευημερεία, να διασφαλίσει υγειονομική ασφάλεια για τις αμερικανικές οικογένειες και να εξαλείψει τον συστημικό ρατσισμό.

Ενώ, απευθυνόμενος στα 70 εκατ. ψηφοφόρων που ψήφισαν Τραμπ, χωρίς να απευθυνθεί στον αντίπαλό του, είπε: “Προς όλους εσάς που ψηφίσατε τον πρόεδρο Τραμπ, κατανοώ την απογοήτευσή σας σήμερα. Έχω χάσει κι εγώ κάνα δυο φορές. Αλλά τώρα, ας δώσουμε ο ένας στον άλλο μια ευκαιρία. Έχει έρθει η ώρα να βάλουμε στην άκρη τη σκληρή ρητορική, να ρίξουμε τη θερμοκρασία και να δούμε ξανά ο ένας τον άλλο, να ακούσουμε ο ένας τον άλλον ξανά“.

Ενώ, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Αφροαμερικανούς ψηφοφόρους, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι ακόμη και στις χειρότερες στιγμές της προεκλογικής του εκστρατείας, η κοινότητα των Αφροαμερικανών τον στήριζε. “Πάντα με στηρίζουν, και θα κάνω κι εγώ το ίδιο”.

Ιστορική η εκλογή Χάρις

Κάμαλα Χάρις
Η νικητήρια ομιλία της Κάμαλα Χάρις

Ο Τζο Μπάιντεν 77 ετών, θα είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος των ΗΠΑ. Ενώ, η αντιπρόεδρός του, Κάμαλα Χάρις, θα είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και ταυτόχρονα η πρώτη Αφροαμερικανίδα, αλλά και αστιατικής καταγωγής γυναίκα που αναλαμβάνει, καθώς είναι κόρη μεταναστών από την Ινδία και τη Τζαμάικα.

Η 55 ετών, Κάμαλα Χάρις, ντυμένη στα λευκά απέτισε φόρο τιμής στις γενιές γυναικών, διαφόρων καταγωγών, που της άνοιξαν το δρόμο, ενώ εγκωμίασε το Τζο Μπάιντεν αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Τι απόδειξη για τον χαρακτήρα του Τζο, το γεγονός ότι είχε το θάρρος να σπάσει ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού που υπάρχει στη χώρα μας: να επιλέξει μια γυναίκα για αντιπρόεδρό του”.

Ακολούθησε σόου πυροτεχνημάτων με τον αριθμό 46 να σχηματίζεται στον ουρανό, καθώς ο Μπάιντεν θα είναι ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πρώτη Δέσμευση του Τζο Μπάιντεν η μάχη κατά της πανδημίας

Μπορεί να χρειάζεται να φτάσει η 20η Ιανουαρίου 2020, ώστε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, να αναλάβει καθήκοντα και να θέσει σε εφαρμογή όποιο πλάνο. Ωστόσο, ο Τζο Μπάιντεν δε θέλει να χάσει χρόνο.

Συγκεκριμένα, συγκροτεί Ομάδα Κρούσης κατά του κορονοϊού, και σκοπεύει να κάνει τη σχετική ανακοίνωση τη Δευτέρα, η οποία τα καταστρώσει σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας, ώστε να τεθεί σε άμεση εφαρμογή από την 1η μέρα της προεδρίας του το 2021.

Μπάιντεν και Χάρις άλλαξαν το status τους στο Twitter τους

Οι δυο υποψήφιοι, δεν έχουν πια αμφιβολία για τη νίκη τους, και ως εκ τούτου, άλλαξαν και το status τους στο λογαριασμό τους στο Twitter.

Συγκεκριμένα, ο Τζο Μπάιντεν έγραψε: “Εκλεγμένος πρόεδρος, σύζυγος της @DrBiden, περήφανος πατέρας και παππούς. Έτοιμος να οικοδομήσουμε καλύτερα για όλους τους Αμερικανούς”

Αντίστοιχα, η Κάμαλα Χάρις έγραψε: “Εκλεγμένη αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Γερουσιαστής, Σύζυγος, Μητέρα, Θεία. Αγωνιζόμενη για τον λαό. Αυτή/Εκείνη”

Ο Τραμπ δε θα “πέσει” αμαχητί

Ντόναλντ Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ

Η θητεία του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου και με μήνυμά του στο Twitter ο ίδιος γράφει με κεφαλαία γράμματα: “Κέρδισα με μεγάλη διαφορά τις εκλογές αυτές”, ενώ το Twitter έχει επισημάνει το μήνυμα ως παραπλανητικό. Ο Ν. Τραμπ δεν δέχεται την ήττα του, γεγονός που έχει σχολιαστεί ως αναξιοπρεπές από πολλά μέσα, ενώ σκοπεύει να δυσκολέψει τον Τζο Μπάιντεν στην ανάληψη της εξουσίας, αφού ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσβάλει στα δικαστήρια τα αποτελέσματα των εκλογών.

Διαφήμιση