Αρχική Ελλάδα 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν – Πήρε την Πενσυλβάνια

46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν – Πήρε την Πενσυλβάνια

0
Τζο Μπάιντεν
Διαφήμιση

Μετά από 4 συνεχόμενα 24ωρα, ο Τζο Μπάιντεν φαίνεται πως θα εκλεγεί 46ος Πρόεδρος των ΗΠΑ, κερδίζοντας τις αμερικανικές εκλογές 2020 για την Προεδρία της Αμερικής έναντι του νυν Προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ.

Αν και ακόμα υπάρχει καταμέτρηση σε ορισμένες Πολιτείες, καθώς και επανακαταμέτρηση των ψήφων στη Τζόρτζια, όπου τις τελευταίες ώρες, λίγο πριν κλείσει, ο Μπάιντεν υπερτερούσε του Τράμπ και θα μπορούσε να είχε αποδειχθεί νικητής ήδη, κερδίζοντάς τη. Καθώς, όμως το ποσοστό της διαφοράς τους ήταν μικρότερο του 0.5%, διατάχθηκε όπως ορίζεται, επανακαταμέτρηση.

Τώρα, ο Μπάιντεν φαίνεται πως “πήρε” την Πολιτεία της Πενσυλβάνια και κατά συνέπεια τους 20 εκλέκτορες που αποδίδει, με αποτέλεσμα, να έχει πλέον 273 εκλέκτορες συνολικά. Υπενθυμίζεται, χρειάζονταν 270 για να κερδίσει την πλειοψηφία.

Ενώ, εάν προσμετρήσουμε και την Αριζόνα, η οποία του έχει αποδοθεί ήδη από προχτές, ωστόσο βρίσκεται στο 90% της καταμέτρησης των ψήφων, τότε συγκεντρώνει 284 εκλέκτορες, καθώς η Αριζόνα αποδίδει 11 εκλέκτορες.

Εκκρεμούν σίγουρα, τα αποτελέσματα από Βόρεια Καρολίνα -15 εκλέκτορες (προηγείται ο Τράμπ), Νεβάδα -6 εκλέκτορες (προηγείται ο Μπάιντεν) και Τζόρτζια -16 εκλέκτορες (Έχει σχεδόν κλείσει με νικητή Μπάιντεν αλλά διατάχθηκε επανακαταμέτρηση).

Φαίνεται ωστόσο πως με την Πενσυλβάνια “δική” του, ο Μπάιντεν δε χρειάζεται να αγωνιά πλέον για τη νίκη.

 

Διαφήμιση