Αρχική Περιβάλλον Πως η πανδημία, έσωσε χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση

Πως η πανδημία, έσωσε χελώνες που απειλούνται με εξαφάνιση

1
χελώνες
Διαφήμιση

Μπορεί η πανδημία ήταν σκληρή για εμάς, αλλά για τις χελώνες όχι. Η λιγότερη αλιεία και ο τουρισμός αποτέλεσαν όφελος για την ωοτοκία τους.

Ένας αριθμός ρεκόρ απειλούμενων θαλάσσιων χελωνών έχει πρόσφατα εκκολαφθεί στο Μεξικό. Βοηθούμενος από την απουσία ανθρώπινης δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Περισσότερες από 2.250 θαλάσσιες χελώνες Olive Ridley απελευθερώθηκαν στη θάλασσα του Κορτέζ από την παραλία Mancha Blanca στο El Desemboque, μια μικρή πόλη στο Sonora του Μεξικού.

Συνήθως απελευθερώνονται μόνο 500 έως 1.000, σύμφωνα με μέλη της ομάδας διατήρησης Tortugueros del Desemboque.

Η θαλάσσια χελώνα Olive Ridley είναι το μόνο είδος που φτάνει σε αυτήν την περιοχή. Και είναι το μικρότερο από τα έξι είδη θαλάσσιων χελωνών που κατοικούν στο βορειοδυτικό Μεξικό, όπου θεωρούνται απειλούμενα είδη.

χελώνες

Η Mayra Estrella Astorga, η συντονίστρια της ομάδας διατήρησης χελωνών, λέει ότι περισσότερες χελώνες μπορεί να εκκολαφθούν τις επόμενες εβδομάδες.

Η πανδημία επηρέασε σοβαρά την οικονομία του El Desemboque. Όμως, διατηρεί επίσης τους ψαράδες και τους τουρίστες μακριά από παραλίες κατά τη διάρκεια της περιόδου ωοτοκίας της χελώνας.

Και η Mayra Estrella Astorga, η οποία έχει αφιερώσει την τελευταία δεκαετία στην προστασία των απειλούμενων χελωνών, το αποκαλεί θαύμα.

“Φέτος ήταν η πιο δύσκολη για την κοινότητά μας, λέει. Η πανδημία έφερε ασθένεια και θάνατο στους ανθρώπους μας.

Και γι ‘αυτό είμαστε τόσο χαρούμενοι που, στη μέση αυτής της τραγωδίας, αυτό το θαύμα της φύσης συνέβη. Ως αποτέλεσμα λιγότερων αλιευτικών σκαφών και τουριστών. Αλλά και μέσω των προσπαθειών της κοινότητας.”

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως οι νέοι “πράσινοι” ψηφοφόροι θα κρίνουν τις εκλογές των ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΤσιμπολόγημα μετά το Super Market – Γιατί συμβαίνει αυτό;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ