Αρχική Ειδήσεις Πλαφόν στις τιμές των σούπερ μάρκετ, είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα

Πλαφόν στις τιμές των σούπερ μάρκετ, είδη πρώτης ανάγκης και στα καύσιμα

0
Σούπερ Μάρκετ
Διαφήμιση

Τέρμα στην αισχροκέρδεια επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, με πλαφόν στις τιμές των προιόντων με χρονικό κριτήριο.

Στόχος είναι να σταματήσουν τα φαινόμενα αδικαιολόγητων αυξήσεων των τιμών, με την ανακοίνωση της καραντίνας σε ορισμένα προϊόντα.

Οι παραβάτες θα είναι αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Στην Βουλή κατατίθεται σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου σχετική τροπολογία. Αυτή θα προβλέπει πλαφόν στις τιμές βασικών ειδών που πωλούν σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων.

Όπως των καθαριστικών προϊόντων, αλλά και των προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, ακόμα και τηλεπικοινωνίων αλλά και στα καύσιμα.

Αδωνις Γεωργιάδης: “Καλώ όσους το έκαναν να μην το συνεχίσουν”

“Η νομοθετική ρύθμιση θα ορίσει ανώτατο όριο τιμών ιδιαίτερα στα σούπερ μάρκετ. Λόγω ότι στην καραντίνα δέχονται σχεδόν αποκλειστικά το ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

Η διάταξη θα προβλέπει ανώτατο όριο, δηλαδή πλαφόν, στο ποσοστό κέρδους με το οποίο δουλεύουν οι επιχειρήσεις.

Τη Δευτέρα θα φέρουμε τροπολογία για το θέμα της αδικαιολόγητης αύξησης των τιμών που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σούπερ μάρκετ.

Είμαι υπέρ της ελευθέρας αγοράς αλλά όταν είσαι σε καθεστώς καραντίνας δεν έχεις ελεύθερη αγορά, έχεις ρυθμισμένη αγορά.

Θα επαναφέρουμε τη ρύθμιση που είχαμε φέρει, τον περασμένο Μάρτιο. Και όποιος έχει κάνει παράλογη αύξηση πάνω από αυτό που θα επιτρέψουμε, θα λάβει τεράστιο πρόστιμο. Καλώ τους επικεφαλής που το έκαναν να μην το συνεχίσουν“.

 

Διαφήμιση