Αρχική COVID-19 Πέφτει “ψαλίδι” στις μετακινήσεις με SMS -Πόσα στάλθηκαν στο 13033 το πρώτο...

Πέφτει “ψαλίδι” στις μετακινήσεις με SMS -Πόσα στάλθηκαν στο 13033 το πρώτο 24ωρο

0
Κορονοϊός, μάσκες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Αν και δεν υπάρχει όριο στα SMS, αν το σύστημα δει πολλές μετακινήσεις σε συγκεκριμένη περιοχή θα μας κόψει.

Την νέα αυτή αλλαγή στο 13033 -που στο προηγούμενο lockdown δεν υπήρχε- έκανε γνωστή ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

“Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μετακινήσεις γίνονται για συγκεκριμένους σκοπούς. Όλες οι άλλες μετακινήσεις είναι σε περιορισμό“, τόνισε ο ΓΓ Εμπορίου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σταμπουλίδης έδωσε διευκρινίσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις μετακινήσεις.

Όπως διευκρίνισε στην περίπτωση που στείλει κάποιος μήνυμα στο 13033 και δεν λάβει απάντηση, πρέπει να ξαναστείλει, για να είναι εξασφαλισμένος.

Και ξεκαθάρισε ότι, δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό. Πέραν των λόγων που έχουν προβλεφθεί. Όπως μόνιμη εργασία, κατοικία και αγροτικές εργασίες.

Ιδιαίτερα για την αγροτική εργασία, διευκρίνισε ότι, μπορεί κανείς να μεταβεί σε άλλο νομό, έστω κι αν οι καλλιέργειες δεν είναι στο όνομά του.

Αρκεί μία υπεύθυνη δήλωση ότι πάει να βοηθήσει συγγενή σε αγροτικές εργασίες.

Μετακίνηση για εργασία, σχολείο και δημόσιες υπηρεσίες

  • Για τη μετακίνηση στην εργασία για σήμερα δεν επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση μετακίνησης εργαζομένου χωρίς βεβαίωση εργοδότη.
  • Οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να εκδώσουν τις βεβαιώσεις ισχύος 14 ημερών και ο εργαζόμενος να τις φέρει σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή.
  • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες μετακινούνται με βεβαίωση από την ΕΡΓΑΝΗ.
  • Η επίσκεψη σε δημόσια υπηρεσία γίνεται μόνο με ραντεβού και η υπηρεσία δέχεται μέχρι 7 άτομα.
  • Η μετακίνηση παιδιών στο σχολείο γίνεται από τους γονείς με σχετική βεβαίωση από το σχολείο, στην οποία και αναγράφεται το όνομα των γονέων και με την αποστολή του σχετικού μηνύματος.

Πόσα SMS στάλθηκαν στο 13033 το πρώτο 24ωρο του lockdown

Αριθμός ρεκόρ των SMS στο 13033 από τις πρώτες ώρες εφαρμογής των μέτρων.
Το Σάββατο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, στάλθηκαν 4,7 εκατομμύρια γραπτά μηνύματα για άδεια μετακίνησης, σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Εργασίας.

Διαφήμιση