Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Νέα πρατήρια φυσικού αερίου κίνησης Fisikon στον ΣΕΑ Ψαθόπυργου

Νέα πρατήρια φυσικού αερίου κίνησης Fisikon στον ΣΕΑ Ψαθόπυργου

0
Fisikon
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ανακοίνωσε την έναρξη εμπορικής λειτουργίας των δύο νέων πρατηρίων αερίου κίνησης FISIKON (EKO) στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ψαθόπυργου.

Τα νέα πρατήρια, βρίσκονται και στα δύο ρεύματα της Νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου-Πατρών.

Εντάσσονται στον σχεδιασμό για οκτώ πρατήρια σε περιοχή εκτός του δικτύου αγωγών. Και βρίσκονται σε στρατηγική τοποθεσία για τον ανεφοδιασμό των οχημάτων που κινούνται στον άξονα της Δυτικής Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο πρατήριο FISIKON εκτός δικτύου αγωγών λειτουργεί ήδη στα Ιωάννινα.

Η ΔΕΠΑ έφερε στην ελληνική αγορά τόσο το φυσικό αέριο. Δημιουργώντας ένα ισχυρό δίκτυο που καλύπτει τα περισσότερα μεγάλα κέντρα κατανάλωσης της ηπειρωτικής χώρας, όσο και το συμπιεσμένο φυσικό αέριο (CNG) για την κίνηση οχημάτων που διανέμεται υπό την εμπορική ονομασία FISIKON.

Τα δύο νέα πρατήρια έρχονται να προστεθούν στο υπάρχον δίκτυο δεκατεσσάρων πρατηρίων, δύο ιδιοκτησίας της και δώδεκα σε συνεργασία με άλλες εταιρίες.

Η δημιουργία και η περαιτέρω ανάπτυξη της FISIKON στόχευσε εξαρχής στη σταδιακή και παράλληλη ενίσχυση του δικτύου πρατηρίων. Καθώς και του στόλου των οχημάτων που κινούνται με CNG, επενδύοντας στο «καύσιμο της νέας εποχής».

Το φυσικό αέριο αποτελεί αναμφισβήτητα το οικονομικότερο, ασφαλέστερο περιβαλλοντικά φιλικό και αποδοτικό καύσιμο. Ενώ έχει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών. Που καλύπτει από την οικιακή, εμπορική και βιομηχανική χρήση έως την αεριοκίνηση, την ηλεκτροπαραγωγή και τη ναυτιλιακή χρήση.

Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει περαιτέρω την αεριοκίνηση στη χώρα μας. Επεκτείνοντας το πανελλαδικό της δίκτυο πρατηρίων CNG, FISIKON. Διαχεόντας τα οφέλη της αεριοκίνησης σε περισσότερους οδηγούς και περιοχές της χώρας.
Με στόχο τη λειτουργία 19 νέων πρατηρίων έως το τέλος του 2022.

Fisikon 2 (2)

Αεριοκίνηση-ηλεκτροκίνηση έχουν κρίσιμο ρόλο στο “πράσινο” μέλλον

«Η έλευση του φυσικού αερίου στην Αχαΐα αποτελεί μέρος μίας αλυσίδας συντεταγμένων δράσεων στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Σε αυτό επιβεβαιώνεται ο σημαντικός ρόλος του φυσικού αερίου ως καυσίμου-γέφυρα προς ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλών ρύπων, με υψηλή διείσδυση ΑΠΕ.

Σε αυτή την προσπάθεια προς τη διασφάλιση ενός «πράσινου» μέλλοντος. Τόσο η αεριοκίνηση όσο και η ηλεκτροκίνηση ενέχουν κρίσιμο ρόλο. Καθώς αποτελούν καταλύτη για την μετάβαση σε μεταφορές χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος μέσα στην επόμενη δεκαετία».

Η Δυτική Ελλάδα στην πρώτη γραμμή της “πράσινης” ενέργειας

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλωσορίζει την πρώτη παρουσία του φυσικού αερίου στην περιοχή με τη λειτουργία των πρατηρίων FISIKON στον ΣΕΑ Ψαθοπύργου και παραμένει σταθερά προσηλωμένη τόσο στην ταχεία δημιουργία των τοπικών δικτύων υγροποιημένου φυσικού αερίου για οικιακή και επαγγελματική κατανάλωση στις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας, όσο και στην έλευση του αγωγού φυσικού αερίου που θα εντάξει την περιοχή στα σύγχρονα ενεργειακά δίκτυα, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η Δυτική Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον επιλογή και τόπο δεύτερης ταχύτητας. Μέρα με τη μέρα αναδεικνύει τη δυναμική της και μπαίνει στην πρώτη γραμμή της πράσινης ενέργειας, της πράσινης οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης».

Η ΔΕΠΑ δημιουργεί υποδομές επέκτασης της αεριοκίνησης σε όλη τη χώρα

«Η Δυτική Ελλάδα αποτελεί περιοχή καθοριστικής σημασίας για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφοδιαστικής αλυσίδας με στόχο την ενεργειακή διασύνδεση της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου με την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας, υπογραμμίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Η ΔΕΠΑ δημιουργεί συστηματικά τις υποδομές για την επέκταση της αεριοκίνησης σε όλη τη χώρα. Συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των μεταφορών και την επίτευξη των εθνικών στόχων για το κλίμα.

Κάθε μέρα που περνά δίνουμε σε όλο και περισσότερους πολίτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τα πολλαπλά οφέλη του φυσικού αερίου, τώρα και στις μετακινήσεις τους. Και παράλληλα, αναλαμβάνουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στην προστασία του περιβάλλοντος και την προετοιμασία ενός ασφαλούς μέλλοντος για τα παιδιά μας.»

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here