Αρχική Ζώα Μία αράχνη που πίστευαν ότι έχει εξαφανιστεί από Μεγάλη Βρετανία εντοπίστηκε ζωντανή

Μία αράχνη που πίστευαν ότι έχει εξαφανιστεί από Μεγάλη Βρετανία εντοπίστηκε ζωντανή

0
αράχνη - αλεπού
Διαφήμιση

Μια αράχνη μήκους 5 εκατοστών που θεωρούνταν εδώ και 27 χρόνια ότι έχει εξαφανιστεί στη Μεγάλη Βρετανία, είναι ζωντανή και ευδοκιμεί σε βρετανική στρατιωτική βάση. Πρόκειται για την αράχνη – αλεπού. 

Ένας διευθυντής προγράμματος στο Surrey Wildlife Trust ανακάλυψε ξανά την αράχνη – αλεπού (Alopecosa Fabilis) σε ένα τμήμα στρατιωτικής εγκατάστασης στο Surrey της Αγγλίας, μετά από διετή έρευνα. Η τελευταία φορά που η αράχνη εμφανίστηκε πριν από αυτό στη Βρετανία ήταν το 1993.

Ποια είναι η αράχνη – αλεπού

Η αράχνη – αλεπού είναι μια αράχνη – λύκος, ανήκει σε μια οικογένεια αραχνοειδών που κυνηγά το θήραμά της αντί να χτίζει ιστούς. Η αράχνη αυτή είναι νυχτερινός κυνηγός και δύσκολα εντοπίζεται.

Μετά από πολλά νύχτες και με τη βοήθεια αεροφωτογραφιών της στρατιωτικής εγκατάστασης o Waite κατάφερε να εντοπίσει την αράχνη, όπως αναφέρεται στο The Guardian.

«Μόλις έπεσε ο φακός μου, ήξερα τι ήταν. Ήμουν ενθουσιασμένος», είπε ο Waite. “Λόγο της πανδημίας, υπήρξαν πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος, και επίσης κοντεύω τα 60, οπότε ήταν μια καλή νίκη για εμένα”.

O Waite βρήκε αρκετές αρσενικές αράχνες, μία θηλυκή και πιθανώς κάποιες ανώριμες αράχνες, αν και οι τελευταίες ήταν δύσκολο να αναγνωριστούν απόλυτα.

Οι ενήλικες αράχνες έχουν γκρι και καφέ γούνινο σώμα. Μπορούν να υφάνουν μετάξι και αντί να φτιάχνουν ιστούς, χρησιμοποιούν αυτό το μετάξι για να ευθυγραμμίσουν τα λαγούμια που σκάβουν για να πέσουν σε χειμερία νάρκη. Οι αράχνες – αλεπούδες βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Εντοπίζονται στην ευρωπαϊκή ηπειρωτική χώρα, ιδίως στους παράκτιους αμμόλοφους στην Ολλανδία και τη Δανία, σύμφωνα με το The Guardian.

Το Surrey Wildlife Trust διαχειρίζεται χιλιάδες στρέμματα υποανάπτυκτης γης στην περιοχή Surrey για την προστασία της άγριας ζωής.

Για λόγους ασφαλείας, οι ερευνητές διατηρούν μυστική την ταυτότητα του σημείου που εντόπισαν τις αράχνες.

Πηγή: sciencealert.com

 

Διαφήμιση