Αρχική COVID-19 Μείωση ιικού φορτίου 50% στα λύματα Θεσσαλονίκης

Μείωση ιικού φορτίου 50% στα λύματα Θεσσαλονίκης

0
Θεσσαλονίκη κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

“Λίγο καλύτερη”, χαρακτήρισε την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ωστόσο επεσήμανε πως “οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων είναι άκαιρη και άκυρη”.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, εκτιμά επίσης πως τα σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν πριν τα Φώτα.

“Λίγο καλύτερη” την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη

Σχετικά με την κατάσταση στην Θεσσαλονίκη, είπε πως “έχουμε μια εικόνα από την ανάλυση των λυμάτων της Θεσσαλονίκης που καταγράφεται μια πτώση τις τελευταίες ημέρες της τάξεως του 20%.

Από την προηγούμενη εβδομάδα είμαστε κάτω κατά 50% στο φορτίο του ιού. Πράγμα που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες μια σημαντική μείωση των κρουσμάτων.

Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αυτή την καλύτερη εικόνα θα τη δούμε στα νοσοκομεία μας. Δε θα τη δούμε για τουλάχιστον μια εβδομάδα με δέκα ημέρες.

Θα συνεχίσει και ο αριθμός των συμπολιτών μας που φεύγουν από τη ζωή να είναι υψηλός, αλλά και το ποσοστό εκείνων που θα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Να μη χαλαρώσουμε τώρα που βλέπουμε ότι τα πράγματα πάνε προς μια ύφεση, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να κυλήσουμε και πάλι”.

κορονοϊός θεσσαλονίκη

“Άκυρη και άκαιρη” η άρση των μέτρων

“Άκυρη και άκαιρη”, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας οποιαδήποτε συζήτηση για άρση των περιοριστικών μέτρων.
“Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε σήμερα το μόνο, για το οποίο πρέπει να συζητάμε είναι για το πώς θα προστατευτούμε, είπε.

Αν χαλαρώσουμε τώρα και αν ανοίξουμε τώρα ξαφνικά, ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος. Μπορεί να επιστρέψουμε πάλι στα στοιχεία που είχαμε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο”.

Η τεράστια μάχη γιατρών και νοσηλευτών

Αναφέρθηκε επίσης και στο σύστημα υγείας δίνει μια τεράστια μάχη. “Γιατροί και νοσηλευτές έχουν υπερβεί τους εαυτούς τους, τόνισε.

Κοιμούνται στα νοσοκομεία, ξεκουράζονται για 10 λεπτά και τους ξαναφωνάζουν να τρέξουν για να διασωληνώσουν κάποιον ασθενή. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό δεν πρέπει να το ξαναζήσουμε και ο μόνος τρόπος είναι να μην κάνουμε βεβιασμένες κινήσεις”.

Διαφήμιση