Αρχική COVID-19 Κορονοϊός: Ξεκινούν οι αεροδιακομιδές ασθενών από Β. Ελλάδα σε Αθήνα

Κορονοϊός: Ξεκινούν οι αεροδιακομιδές ασθενών από Β. Ελλάδα σε Αθήνα

0
αεροδιακομιδή κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

“Γονάτισαν” τα νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα. Τα αυξημένα περιστατικά κορονοϊού έφτασαν στα όρια του το σύστημα υγείας.

Και η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών από ΜΕΘ νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος σε ΜΕΘ της Αθήνας, πραγματοποιείται στην επόμενη ώρα.

Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C-130 θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα, όπως μετέδωσε το OPEN.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ1, τρεις ασθενείς, οι οποίοι νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι στο νοσοκομείο της Δράμας θα μεταφερθούν μέσα σε ειδικές κάψουλες με C-30 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καβάλας σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Προβλήματα στην διάθεση οξυγόνου

Στο νοσοκομείο της Δράμας υπήρχε τις τελευταίες ημέρες μεγάλη πίεση. Προβλήματα υπήρχαν στη διάθεση οξυγόνου. Γι’ αυτό και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά των τριών ασθενών. Η κατάσταση της υγείας τους είναι σοβαρή και θα πρέπει να νοσηλευθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το αεροσκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς τριών ασθενών. Ο καθένας ασθενείς θα  συνοδεύεται από τον γιατρό του, ο οποίος θα έχει την ευθύνη μέχρι ο ασθενής να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Αττικής.

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη, παρά το ότι η πόλη είναι επί 23 ημέρες σε lockdown. Κι αυτό προβληματίζει τους ειδικούς επιστήμονες και την κυβέρνηση.

Οι περισσότερες νέες διαγνώσεις τις τελευταίες 24 ώρες είναι στη Θεσσαλονίκη (633). Υψηλό επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να υφίσταται στη Λάρισα (160 νέες διαγνώσεις), στην Πέλλα (106), στη Μαγνησία (69) και στην Ημαθία (61).

 

 

 

Διαφήμιση