Αρχική Καταστροφές Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές βροχές και καταιγίδες

0
Κακοκαιρία - Καταιγίδα - Καιρός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη νότια νησιωτική χώρα από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης 19-11-2020, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Όπως αναφέρει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ θα επικρατήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης αναμένεται να εξασθενήσουν στις Κυκλάδες και από το μεσημέρι της Παρασκευής (20-11-2020) και στις υπόλοιπες περιοχές.

Στο σχετικό χάρτη του meteo.gr φαίνεται η θέση του αποκομμένου χαμηλού το μεσημέρι της Πέμπτης 19/11.

20201118 500hPa

 

Ενίσχυση των ανέμων σήμερα Τετάρτη

Σταδιακή ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 18/11. Αυτό δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Από το μεσημέρι θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 5 έως 7 μποφόρ. Στο Βόρειο Αιγαίο προς το βράδυ θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ.
Στο Ιόνιο οι ανατολικοί άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 έως 6 μποφόρ.

Οι ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο αναμένεται να διατηρηθούν έως το τέλος της εβδομάδας.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος την Τετάρτη 18/11 θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ. Καθώς και η επικρατούσα διεύθυνση του.

20201118 wind

Οι βροχές που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στο Ιόνιο και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά την Τετάρτη 18/11, θα εξασθενήσουν σταδιακά. Το χαμηλό που τις προκαλεί θα κινηθεί νότια προς τις ακτές τις Αφρικής.

 

 

Διαφήμιση