Αρχική Περιβάλλον Κ. Χατζηδάκης: Δύο νέες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Αττική

Κ. Χατζηδάκης: Δύο νέες Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Αττική

0
Σκουπίδια
Διαφήμιση

Έγκριση έλαβε η κατασκευή δύο νέων Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Αττική, μετά την ολοκλήρωση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ (Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα), όπως ανακοίνωσε σχετικά το απόγευμα της Πέμπτης, ο  υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

“Η απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ για την κατασκευή των δύο νέων μεγάλων μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων στην Αττική θέτει τις βάσεις έτσι ώστε η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας να γίνει Ευρώπη σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα” αναφέρει ο Κ. Χατζηδάκης κατά την ανακοίνωσή του.

Ενώ αναφέρει σχετικά ότι “είναι μεγάλες οι ευθύνες όσων ακύρωσαν το 2015 την παλαιότερη προσπάθεια προκειμένου να κατασκευασθούν σύγχρονες μονάδες ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. Αλλά αυτό που έχει τώρα μεγαλύτερη σημασία είναι ότι μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, στην Επιτροπή  ΣΔΙΤ, ανοίγει μια καινούρια σελίδα στο ζήτημα αυτών των τόσο σημαντικών υποδομών”.

“Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει αρκετές τέτοιες προσπάθειες σε όλη την χώρα εδώ και 15 μήνες. Ακόμη περισσότερο θα στηρίξουμε την προσπάθεια που γίνεται στην Αττική, προκειμένου να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις. Δεν το οφείλουμε μόνον στους κατοίκους της μεγαλύτερης ελληνικής Περιφέρειας.”, προσθέτει ο Κ. Χατζηδάκης.

Ενώ καταλήγει με την ανακοίνωσή του υπογραμμίζοντας ότι “Η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι ζήτημα πολιτισμού. Είναι ζήτημα δημόσιας υγείας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για να περάσει η Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥπερδιπλασιάστηκαν οι νεκροί – 2917 νέα κρούσματα
Επόμενο άρθροΑναμένεται έγκριση φαρμάκου για το Αλτσχάιμερ μετά από δεκαετίες