Αρχική Μεταφορές Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το μεγάλο έργο του αεροδρομίου της Πάρου

Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για το μεγάλο έργο του αεροδρομίου της Πάρου

0
Πάρος
Διαφήμιση

Ένα μεγάλο και σημαντικό έργο για το νησί της Πάρου εξασφαλίζει τη χρηματοδότησή του, ύψους άνω των 43 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για το Νέο Αεροδρόμιο Πάρου, και το έργο «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΠΑΡΟΥ», που εντάσσεται πλέον στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».


Τρία έργα υπό ενιαία εργολαβία

Αεροδρόμιο Πάρου
Αεροδρόμιο Πάρου

Δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για τις αεροναυτικές υπηρεσίες:

  • Νέο κτίριο αεροσταθμού (terminal) στεγασμένης έκτασης 12 χιλ. τ.μ., στον οποίο περιλαμβάνεται και σύστημα διαχείρισης αποσκευών, σύστημα οπτικών αναγγελιών πτήσεων, τεχνολογία κοινής χρήσης CUTE σε κάθε σημείο των επιβατικών διαδικασιών και το σύνολο του ηλεκτρονικού του εξοπλισμού.
  • Φυλάκια ασφαλείας
  • Μόνιμη εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων
  • Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου και δημιουργία οδικού δικτύου μέσα στο χώρο του αεροδρομίου
  • Επέκταση του χώρου στάθμευσης αεροσκαφών
  • Επέκταση του διαδρόμου προσγείωσης

Νέος πύργος ελέγχου και κατασκευή πυροσβεστικού σταθμού.

Δημιουργία καταστημάτων αφορολόγητων ειδών, εστιατορίων, γραφείων και χώρων στάθμευσης, προς εμπορική εκμετάλλευση.

Παράλληλες εργασίες εντάσσονται στο έργο

Παράλληλες εργασίες εντάσσονται επίσης στο μεγάλο αυτό έργο για το νησί, συγκεκριμένα αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες, και έργα στα δίκτυα των οργανισμών κοινής ωφελείας

Η επόμενη μέρα

Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνεται η προκήρυξη του έργου από τη Διεύθυνση Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, έτσι ώστε στις αρχές του ερχόμενου καλοκαιριού να εκκινούν οι εργασίες με ορίζοντα αποπεράτωσης το τέλος του 2023.

Με το έργο αυτό το αεροδρόμιο της Πάρου ανεβαίνει σημαντικά στην παγκόσμια κατάταξη των αερολιμένων, ενώ καθίσταται εθνικής σημασίας για τη χώρα μας, αποτελώντας μοναδικό συγκοινωνιακό κόμβο στην καρδιά των Κυκλάδων. Η ίδια η Πάρος αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο ως τουριστικός προορισμός (destination), αφού θα μπορεί πλέον να προσελκύσει περισσότερες αεροπορικές εταιρίες και συχνότερες πτήσεις, παρέχοντας σε χιλιάδες επισκέπτες μια αναβαθμισμένη επιβατική εμπειρία. 

Στα οφέλη από το νέο αεροδρόμιο συγκαταλέγονται η αύξηση της απασχόλησης με τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν τόσο κατά την εκτέλεση των έργων, όσο και κατά τη λειτουργία του αεροδρομίου, η αύξηση της αξίας της γης και των περιουσιών και η προσέλκυση νέων επενδύσεων στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας της ιδιαίτερης τοπικής φυσιογνωμίας. Κυρίως όμως, η εξυπηρέτηση των πολιτών της Πάρου, οι οποίοι πλέον αποκτούν αμεσότερη πρόσβαση στην ηπειρωτική χώρα, σε υπηρεσίες υγείας και άλλες κεντρικές υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:  Ελλάδα: Σοβαρός κίνδυνος από τις καταστροφικές πλημμύρες

Μεγάλη συνεργασία για το μεγάλο έργο

Ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Μάρκος Κωβαίος δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής για τη θετική αυτή εξέλιξη που αποτελεί το αποτέλεσμα των μεθοδικών ενεργειών της δημοτικής αρχής. Η πλήρης λειτουργία του αεροδρομίου αποτελούσε βασικό πυλώνα του προεκλογικού μας προγράμματος για αυτό από την επομένη κιόλας των εγκαινίων του Νέου Αεροδρομίου Πάρου θέσαμε ως στόχο τη χρηματοδότηση του έργου και τη δρομολόγηση των εργασιών, καταβάλλοντας προς αυτή την κατεύθυνση όλες μας τις δυνάμεις. Θερμές ευχαριστίες στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνη Γεωργιάδη, και Υποδομών & Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, με την ενεργό υποστήριξη των οποίων κατέστη δυνατή η ευτυχής αυτή εξέλιξη που θα αλλάξει ριζικά τη φυσιογνωμία της Πάρου προς το καλύτερο». 

Τέλος, τις ενέργειες για την υπαγωγή του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα συντόνισε από την πλευρά του Δήμου Πάρου ο ειδικός σύμβουλος, κ. Σπύρος Μπουζιάνης. Καθοριστική ήταν η συνεργασία και βοήθεια  των υπηρεσιών της κεντρικής διοίκησης: της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης και της κ. Κωνσταντίνας Νίκα, της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίων και της κ. Ραφαέλλας Μαραγκουδάκη και της Διεύθυνσης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος & Αειφόρου Ανάπτυξης και της κ. Ζωής Παπασιώπη, που με την εργασία τους συνέβαλαν στη γρήγορη διεκπεραίωση των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο«StartUp Today»: Online ημερίδα για την επιχειρηματικότητα από την skywalker.gr
Επόμενο άρθροINTERLIFE: Η καμπάνια που αποδεικνύει ότι η ασφάλιση είναι σταθερά δίπλα μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ