Αρχική Καταστροφές Ελπίδες από την ηλιακή γεωμηχανική, για την μείωση του φαινομένου θερμοκηπίου

Ελπίδες από την ηλιακή γεωμηχανική, για την μείωση του φαινομένου θερμοκηπίου

0
Φουγάρα, κλιματική αλλαγή, μόλυνση
Διαφήμιση

Η ιδέα της τροποποίησης της ατμόσφαιρας της Γης για την ψύξη του πλανήτη, κάποτε θεωρούνταν υπερβολικά επικίνδυνη.
Τώρα η ηλιακή γεωμηχανική προσελκύει όχι μόνο την προσοχή, αλλά και επενδυτές.

Ο λόγος; Ότι δίνει ελπίδες στην ανθρωπότητα, πως μπορεί να κερδίσει περισσότερο χρόνο για να μειώσει το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Η στρατηγική ηλιακής κλιματικής επέμβασης ή ηλιακής γεωμηχανικής, αφορά την ανάκλαση περισσότερης ενέργειας του ήλιου πίσω στο διάστημα.

Στόχος είναι η απότομη μείωση των παγκόσμιων θερμοκρασιών. Με τρόπο που μιμείται τις επιπτώσεις των νεφών τέφρας που εκπέμπονται από ηφαιστειακές εκρήξεις.

Ένας τρόπος ψύξης της Γης είναι η ένεση αερολυμάτων στο ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας. Όπου αυτά τα σωματίδια αντανακλούν το φως του ήλιου μακριά από τη Γη.

Η ιδέα αρχικά είχε μπει στην άκρη, ως μια επικίνδυνη και παραπλανητική λύση. Που θα ενθάρρυνε τους ανθρώπους να συνεχίζουν να καίνε ορυκτά καύσιμα εκθέτοντας τον πλανήτη σε απρόσμενες και δυνητικά απειλητικές παρενέργειες.

Όμως, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχίζεται με τυφώνες, πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες καταστροφές, οι ερευνητές “έκρουσαν πρύμνα”.

Οι ειδικοί λένε ότι οι ανησυχίες για τη γεωμηχανική πρέπει να αντισταθμιστούν από την επιτακτική ανάγκη να την κατανοήσουμε καλύτερα.
Και σε περίπτωση που οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνουν τόσο πιο δραματικές, ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει καλύτερες λύσεις.

“Αντιμετωπίζουμε μια υπαρξιακή απειλή και πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές. Αυτό δήλωσε στους nytimes ο Μάικλ Τζέραρντ, διευθυντής του Sabin Center for Climate Change Law στη Νομική Σχολή του Κολούμπια και συντάκτης μελέτης για την “Μηχανική κλίματος και τις νομικές επιπτώσεις”. 
Μου αρέσει η γεωμηχανική με τη χημειοθεραπεία για τον πλανήτη: Εάν όλα τα άλλα αποτυγχάνουν, δοκιμάστε το.”

Ο οργανισμός SilverLining ανακοίνωσε 3 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις έρευνας.
Χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο Cornell, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, το Πανεπιστήμιο Rutgers, το Εθνικό Κέντρο Ατμοσφαιρικής Έρευνας.

 

Διαφήμιση