Αρχική Καταστροφές Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη-Κινδυνεύουν άνθρωποι στη Χερσόνησο

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κρήτη-Κινδυνεύουν άνθρωποι στη Χερσόνησο

0
analipsi
Φώτο από cretalive.gr
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η Κρήτη δοκιμάζεται από χθες το βράδυ από την σφοδρή κακοκαιρία. Ιδιαίτερα η περιοχή της Χερσονήσου που υπάρχουν και τα περισσότερα προβλήματα.

Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί, ξεπερνούν τις 100. Τα συνεργεία της ΕΜΑΚ επιχειρούν για τη διάσωση πολιτών από σπίτια και οχήματα, ενώ επί ποδός βρίσκονται μηχανήματα του δήμου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης στο νησί, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Υδρολογικό Παρατηρητήριο Κρήτης, έως τις 09:00 το πρωί.

Rain crete Nov10 m

Κατά την διάρκεια της νύχτας σημειώθηκαν πλημμύρες σε πολλές περιοχές του συγκεκριμένου δήμου. Και κυρίως στην Ανάληψη, τη Σταλίδα, τις Γούρνες, τις Γούβες και τον Μοχό.

Ζημιές καταγράφονται σε οδικό δίκτυο, οχήματα και υποδομές. Και οι κάτοικοι δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr στις Γούβες ξεχείλισε το ποτάμι. Με αποτέλεσμα μια τεράστια έκταση να καλυφθεί από τα νερά που έφταναν σε μεγάλο ύψος. Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι ο παραλιακός δρόμος έχει γίνει ένα με τη θάλασσα.
Αρκετά οχήματα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά μέχρι και τη θάλασσα.

analipsi 3
Φωτό cretalive.gr

Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Σπήλια, από Άγιο Σώζωντα προς Πεζά και σε άλλα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ανακοίνωσε πως σήμερα για λόγους ασφαλείας κλειστά θα είναι τα σχολεία σε Ανάληψη, Μοχό και ίσως Γούρνες.

Συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη η κακοκαιρία

Σε ισχύ παραμένει το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr το βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Αφρικής, που έφτασε τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 09/11 στην Κρήτη, να επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό στο νησί.
Δίνοντας σημαντικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, έως το βράδυ της Τρίτης 10/11.

Στο χάρτη που ακολουθεί, απεικονίζεται η ατμοσφαιρική διαταραχή καθώς προσέγγιζε την Κρήτη το μεσημέρι χθες Δευτέρα.

καιρός1

 

Διαφήμιση