Αρχική COVID-19 Covid-19: Παράταση lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου – Νέο μήνυμα του πρωθυπουργού

Covid-19: Παράταση lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου – Νέο μήνυμα του πρωθυπουργού

0
Ισπανία κορονοϊός
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Η άρση του lockdown στις 30 Νοεμβρίου φαίνεται να μην βρίσκεται στο “τραπέζι” των λοιμωξιολόγων και του Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο τέλος της εβδομάδας νέο μήνυμα του θα απευθύνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Και θα ανακοινώσει ότι ανοίγουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου.

Μ. Δερμιτζάκης: “Να βγούμε συντονισμένα και συντεταγμένα”

Την άποψη παράτασης του lockdown έως τις 7 Δεκεμβρίου, συμμερίζεται και Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως θα πρέπει “να βεβαιωθούμε ότι σταθεροποιείται η μείωση των κρουσμάτων Covid-19 και να βγούμε συντονισμένα και συντεταγμένα”.
Προέβλεψε ότι λόγω του εμβολίου “τον Ιούνιο, ίσως και το Μάιο, τα πράγματα θα είναι σχεδόν κανονικά”.
Με τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε δει “πολύ μεγάλη αλλαγή στο σύστημα υγείας αφότου αρχίσει ο πληθυσμός να εμβολιάζεται με βάση το πλάνο”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων που εξακολουθεί να αυξάνεται και δημιουργεί πιέσεις στο σύστημα υγείας ανησυχεί τους ειδικούς και την κυβέρνηση.

Γι’ αυτό τον λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει στο μήνυμα του, την παράταση του lockdown καθώς και τα αυστηρά μέτρα που θα ισχύσουν τις ημέρες των εορτών.

Όπως η απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, ενώ κλειστά θα παραμείνουν χειμερινά τουριστικά θέρετρα και χιονοδρομικά.

κορονοϊός

Η λειτουργία του 13033 θα συνεχιστεί με στόχο η έξοδος των πολιτών για τα χριστουγεννιάτικα ψώνια να γίνει ελεγχόμενα. Και με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένοι τομείς της οικονομίας. Όπως τα εποχιακά είδη και τα παιχνίδια, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η αγορά θα λειτουργήσει με αυστηρούς όρους. Όπως μάσκες, αποστάσεις, περιορισμένος αριθμός ατόμων μέσα στο κατάστημα.

Το άνοιγμα της εστίασης αναμένεται να γίνει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζει να επιτρέψει το άνοιγμα των εστιατορίων στις 21 Δεκεμβρίου.

Αλλά μπαρ, πίστες και οποιαδήποτε μορφή επιχείρησης στον χώρο της διασκέδασης με ζωντανή μουσική θα παραμείνουν κλειστά στις γιορτές.

Διαφήμιση