Αρχική Μεταφορές Χωρίς ΜΕΤΡΟ, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πέμπτη

Χωρίς ΜΕΤΡΟ, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πέμπτη

0
Νίκαια Μετρό
Διαφήμιση

Χωρίς ΜΜΜ και συγκεκριμένα ΜΕΤΡΟ, ηλεκτρικό και τραμ θα είναι η Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, με κύρια αιτήματά τους την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την ενίσχυση των μέτρων κατά της πανδημίας στα μέσα.

Όπως ανακοίνωσαν σχετικά οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ. Α.Ε., “Από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας Covid-19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο”. Ωστόσο, όπως δηλώνουν, “δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει “εργαλείο” για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών”.

Ενώ, συνεχίζουν τονίζοντας πως “Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους”.

Παράλληλα, διεκδικούν την ενίσχυση των μέτρων κατά της πανδημίας εντός της ΣΤΑΣΥ, στο πλαίσιο που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid- 19 με έξοδα της εταιρείας και να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΒ. Παπαευαγγέλου: Άνω των 1000 νεκρών εντός Νοέμβρη – 84 σήμερα
Επόμενο άρθρο193 στρατιωτικοί σκύλοι καλούνται για την προστασία της χώρας μας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ