Αρχική COVID-19 Χειμώνας με επαναλαμβανόμενα lockdown;

Χειμώνας με επαναλαμβανόμενα lockdown;

0
Κορονοϊός, μάσκες
Διαφήμιση

Σύνταξη: ecozen.gr

Χειμώνα, με επαναλαμβανόμενα lockdown. Αυτό προβλέπει ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, επισήμανε πως από την συμπεριφορά των πολιτών τον Δεκέμβριο θα κρίνει πότε θα ξαναεπιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας.

«Το lockdown, είπε ο καθηγητής είναι ένα ύστατο μέτρο. Που για να έχει αποτέλεσμα πρέπει να κατανοήσουμε την αναγκαιότητά του. Και να συμμετέχουμε στην εφαρμογή του.

Το να πει μια κυβέρνηση ότι πάω με το μάξιμουμ των μέτρων καταστρέφοντας την οικονομία, αλλά και την ψυχολογία των πολιτών, είναι κάτι που δεν μπορεί να συμβεί.

Μπορεί να βγάλουμε όλο τον χειμώνα με επαναλαμβανόμενα lockdown. Αυτό σίγουρα δεν είναι το τελευταίο, καθώς θα μας λύσει το πρόβλημα για τον επόμενο μήνα.

Η συμπεριφορά μας τον Δεκέμβριο θα είναι αυτή που θα καθορίσει πότε θα ξαναγίνει το επόμενο».

Όπως σημείωσε το lockdown ήταν μεν επιβεβλημένο, γιατί και το σύστημα υγείας έχει πιεστεί και πρέπει να αναχαιτιστεί η πανδημία, αλλά από μόνο του δε φτάνει.

«Επειδή κάποτε το lockdown πρέπει κάποτε να τελειώσει, θα πρέπει να βρει η κυβέρνηση να βρει άλλους επιστήμονες για να περάσουν σωστά το μήνυμα στον κόσμο, υπογράμμισε.

Γιατί μόλις σταματήσει το lockdown, αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά άλλων θα ξαναμιλάμε για περιορισμούς».

Σχετικά με τον κορονοϊό, σημείωσε ότι έχει μεταλλαχθεί. Και δείχνει ότι έχει αυξημένη μεταδοτικότητα και μειωμένη θνησιμότητα. Όπως είπε όσο πέφτει η θερμοκρασία, τόσο πιο μεταδοτικός θα γίνεται.

Σ. Πέτσας: “Περιμένουμε να γεμίσουν οι ΜΕΘ”

Ανησυχητική πρόβλεψη έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Όπως φαινόταν από τις τελευταίες ημέρες και την αύξηση των κρουσμάτων που είχαμε, μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουμε να γεμίσουν 150 ΜΕΘ μόνο από τα κύματα των τελευταίων ημερών», είπε.

Ο κ. Πέτσας, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης του lockdown εάν δεν φθάσουμε στο επίπεδο του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά στα κρούσματα (300-400).

Διαφήμιση