Αρχική Διάστημα Βραδιές αστρονομίας στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης

Βραδιές αστρονομίας στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης

0
αστεροσκοπείο
Διαφήμιση

Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα οι βραδιές αστρονομίας και παρατήρησης, στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης. Σήμερα Παρασκευή 9/10 και αύριο Σάββατο 10/10 με ώρα έναρξης στις 20:00.

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για άτομα από 8 ετών και άνω. Περιλαμβάνει διαδραστική ομιλία, δράση ουρανογραφίας, μίνι ξενάγηση στο τηλεσκόπιο NEWALL.

Και νυχτερινή παρατήρηση (καιρού επιτρέποντος) των πλανητών Δία, Κρόνου, Ποσειδώνα και Άρη. Καθώς και άλλων ουρανίων αντικειμένων που δεσπόζουν αυτή την εποχή στο δροσερό Αττικό ουρανό.

Οι παρατηρήσεις διεξάγονται με ψηφιακά μέσα και η παράσταση εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στον εξωτερικό χώρο του κέντρου για την ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Αύριο Σάββατο 10/10, θα πραγματοποιηθεί εκλαϊκευτική θεματική ομιλία με τίτλο “Ακτινογραφώντας το Σύμπαν – Εισαγωγή στις ακτίνες Χ” από τον Δρ. Λάζαρο Κουτουλίδη.
Η ώρα προσέλευσης του κοινού ξεκινά από τις 19:30.
Πληροφορίες & κρατήσεις στα 210 – 3490022 & 210 – 8109107 καθημερινές 8-2μμ.
Γενική είσοδος 5€, άνεργοι & ΑΜΕΑ δωρεάν.

αστεροσκοπείο

Πληροφορίες

  • Ενημερώνουμε το κοινό να ντύνεται κατάλληλα. Το κέντρο βρίσκεται σε υψόμετρο 508 μέτρων.
  • H χρήση μάσκας είναι απαραίτητη σε όλους τους χώρους του κέντρου.
  • Θερμή παράκληση για το κοινό που πραγματοποιεί κράτηση και τελικά δεν προσέρχεται να μας ενημερώνει προκαταβολικά είτε τηλεφωνικά είτε ηλεκτρονικά (vk@noa.gr).
  • Ο χώρος διαθέτει κυλικείο.
Διαφήμιση